Östra hamngatan 3

Inom Vallgraven, Göteborg Karta & restider

4 250 000 kr
LägenhetLägenhet

Näst högst upp i Göteborgs ståtligaste bostadshus, Hasselbladska huset uppfört ca 1875 ligger denna exklusiva tvårummare med fyra stora fönster ut mot Östra Hamngatan som ger gott om ljusinsläpp. Lägenheten är väl genomtänkt planerad och utstrålar en lyxig känsla med sina materialval. Bland annat vitvaror från Gaggenau och stommar från Binova i kök som är integrerat vardagsrummet vilket är utmärkt för sociala tillställningar. Takrosett, tidstypiska stuckaturer, ekparkett i slottsläggning samt möjlighet att möblera med sittgrupp och matsalsdel gör detta rum helt perfekt!
I andra delen av våningen ligger sovrummet, här finns en rejäl platsbyggd garderobsvägg ända upp till tak med vita luckor vilken skapar en riktigt god klädförvaring. Även detta rum har ekparkett, fast i fiskbensläggning.

Lägenheten har precis genomgått en uppfräschning det vill säga målning av väggar i vardagsrum samt sovrum i en snygg ljusare grå nyans samt att man har putsat upp golvet i badrummet vilket betyder att lägenheten är i utmärkt skick.
Ett smart loft finns för förvaring alternativt tillfällig sovplats (ca 5 kvm som ej är inräknat i boyta).

Det fantastiska hörnhuset på Östra hamngatan 3 är ett av stadens mer välkända hus på grund av dess ståtliga arkitektur och centrala placering på kajen snett mitt emot Göteborgsoperan. Det så kallade Hasselbladska huset var företagets huvudkontor i över hundra år och huset stod klart runt 1875. Huset ritades av arkitekt AC Petersson som bland annat var SJ:s huvudarkitekt och som skapare av flera sekelskifteshus i Vasastaden och Lorensberg. 2006-2008 restaurerades Hasselbladska huset och idag finns det totalt 24 exklusiva lägenheter på fastigheten. Projektet leddes av byggnadsantikvarien Victoria Ask och arkitekten Johan Casselbrant.
Genom att lyckas återskapa den forna glansen och ta vara på husets ståtlighet samt bevara alla detaljer har projektet väckt mycket uppmärksamhet.

Att få ett mer centralt boende än detta är svårt att komma åt. Med närhet till allt som behövs som bland annat Göteborgs största varuhus nordstan med sitt utbud och Brunnsparken som är en av de större knutpunkterna gör detta till det perfekta boendet för dig som ställer höga krav på vardagen.

För att förstå historien bakom huset så var detta huvudkontoret företaget Victor Hasselblad AB som är väldigt känt för sin tillverkning av fotograferings kameror. En dag var Victor ute och reste i hela landet för att spendera sin tid till att fota fåglar och det som inte fick hända skulle gå av stapeln, andra världskriget bröt ut… Ett tyskt spaningsflyg sköts ner över Sverige och i flygplanet fann man en spaningskamera vilket det svenska flygvapnet var i stort behov av. Hasselblads namn var väl känt och Victor fick förfrågan om han kunde tillverka denna kamera. Victor Hasselblad svarade ”nej det kan jag inte, men jag kan göra en bättre!” Och år 1941 levererades ”flyghandkamera HK7” till flygvapnet och här startade resan av Victor Hasselblad AB och tre år senare efter krigets slut lanserades den första civila kameran som direkt blev en succé.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
58,5 m²
Antal rum
2 rum
Avgift/månad
1 907 kr/mån
Pris/m²
72 650 kr/m²
Räkna på boendet
Förening
BRF Hasselbladska Huset
Om föreningen

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Östra hamngatan 3 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 250 000 kr
Avgift/månad
1 907 kr/mån

Billigare och bättre boende

NYHET: Om BRF Hasselbladska Huset

Antal lägenheter
24
Registreringsår
2006
Status
Äkta förening
Föreningens betyg (2017)

Högsta betyg A++ innebär en mycket god ekonomi. Lägsta betyg C betyder att föreningen har ekonomiska svårigheter.

C B A A+ A++
Köp BRF-analys på allabrf.se

Källa: All information om bostadsrättsföreningen kommer från allabrf.se.

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

5 170
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 22 dagar sedan, den 1 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Guider & Tips