Midsommarvägen 19, vån 4 / 4

Midsommarkransen, Stockholm Karta & restider

2 495 000 kr
LägenhetLägenhet

* Högst upp med soldränkt balkong
* Funkispärla med optimal planlösning
* Renoverat kök med nyare vitvaror
* Enkla medel att bygga om till 3 rok
* Attraktivt boende i k-märkt byggnad
* Hörnläge & fönster i två väderstreck
* Ljust badrum med vädringsfönster
* Ett stenkast till träningsanläggningar
* Härlig rymd med takhöjd 2,70 meter
* Bo granne med alla bra restauranger
* Gammal förening med 126 lägenheter
* Bara tre minuter till t-bana i centrum
* I avgiften ingår grundutbud kabel-TV
* 300 meter till fina Svandammsparken

När man strosar runt i gamla kransen infinner sig en känsla av att tiden stått stilla. Vackra Midsommarkransen är nämligen en av Stockholms äldsta förstäder. Den byggdes för arbetare under sekelskiftet och har en tydlig stadskaraktär. Kransen, som området kallades redan för 200 år sedan, visar upp de flesta av de senaste 100 årens byggnadsstilar med inslag av jugend och nationalromantik och funkis. I sydvästlig riktning, sett från tunnelbanan ligger åtta ståtliga punkthus som under tidigt 40-tal uppfördes på gammal trädgårdsmark av byggmästare Axel R. Hööglund.

Här finner du din nya väldisponerade pärla med ett strålande hörnläge där dagsljuset sveper genom hela lägenheten under många av dygnets vakna timmar. Här bor du med modern inredning vilken kombineras av funkiskänslan från gjutjärnsradiatorer, takrosetter och en ansenlig takhöjd om 2,70 meter. Med passage från allrummet finner du den soldränkta balkongen med utblick mot trädkronor samt bergsknalle. Balkongen vetter mot söder och mitt under sommaren kan du njuta av den värmande solen nästan HELA dagen från morgon till tidig kväll.

Balkongen gör dessutom bostaden mer flexibel under sommaren med möjlighet till solstund, after work, relax eller middagsbjudning. Här bor du i en otroligt väldisponerad lägenhet om 53 kvm som känns mycket rymlig tack vare den genomgående planlösningen. Det är inga som helst problem att bo två personer i denna otroligt ljusa tvåa på bästa adress. Om någon önskar är det enkelt att dela av köket för att skapa en 3 rok med två sovrum. Det fina köket är renoverat och håller en bra standard med stora arbetsytor på robusta bänkskivor och det erbjuds även mycket förvaring bakom vita skåpsfronter. Här finns bekvämligheter som varmluftsugn, glaskeramikhäll, kyl/frys samt vatteninstallationer för diskmaskin.

Det moderna köket passar utmärkt som bas till skapande inför sociala tillställningar samt bjudningar för dina vänner. Sällskapsrummet är stort vilket skapar flera alternativ för möblering samt möjlighet för loungedel, matplats och arbetshörna. I sovrummet kan du njuta av fönster mot lugn baksida och i rummet finns dessutom utrymme till bred säng samt byggnation av hel garderobsvägg om så önskas. Stilfullt badrum som erbjuder vädringsfönster med ett härligt ljusinsläpp, duschutrymme med möjlighet till glasväggar samt klara installationer till tvättmaskin för bästa komfort. Gott om förvaring kan ske i många garderobsektioner samt två källarförråd. Under 2013/2014 monterades nya 3-glasfönster i hela lägenheten.

Gammal och stor förening från 1944 om 126 lägenheter med närhet till Midsommarkransens centrala bebyggelse. Föreningens byggnader är kulturminnesmärkta med en gul klassificering vilket innebär att de har positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för gamla Midsommarkransen.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
53 m²
Antal rum
2 rum
Avgift/månad
4 008 kr/mån
Pris/m²
47 075 kr/m²
Byggår
1944
Räkna på boendet
  • Måndag 21 maj kl 17:30-18:00 Spara
    Öppen visning - Hjärtligt välkommen
Visningsinformation
Notar

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Midsommarvägen 19, vån 4/4 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 495 000 kr
Avgift/månad
4 008 kr/mån

Statistik

3 525
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 8 dagar sedan, den 12 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips