Maria Prästgårdsgata 2A, eget gårdshus

Södermalm Maria, Stockholm Tjänster för säljaren
Karta & restider

Pris saknas
Kommande försäljning
LägenhetLägenhet

Välkommen till detta unika boende i eget idylliskt gårdshus om 58 kvm golvyta, varav 37 kvm boarea fördelat på två våningar i populära och lugna kvarter intill Mariatorget.

Här bor man på mysig innergård i eget gårdshus anno 1876. Detta är ett boende i en klass för sig som totalrenoverades 1998 då den tidigare tvättstugan byggdes om till lägenhet. Gårdshuset har sedan dess varsamt och smakfullt renoverats genom åren. Här möts man av ett synnerligen trivsamt boende med atmosfär utöver det vanliga med egen ingång. På entréplan huserar kök med härligt ljusinsläpp från två stora fönster med utsikt över föreningens gård. På första våningen finns även badrum med badkar. Fortsätter man en trappa upp möts man av härlig vindskänsla där trivseln sitter i väggarna bland takbjälkar och snedtak med takfönster. På ovanvåningen är bostadens vardagsrum placerat och invid vardagsrummet ligger sovrummet som liksom intilliggande rum är berikat med takfönster. Utanför huset finns också tillgång till den mysiga innergården som skapar en egen oas mitt i stan med flera sittplatser, grillmöjligheter, kryddlådor och växtligheter.

På mycket populär adress med lugna kullerstensprydda gator, trappor och 1800-talshus alldeles utanför porten ligger Brf Smålänningen som är känd för sin trevliga innergård och goda ekonomi. Föreningen har en låg belåningsgrad med endast 1995 kr i lån/kvm boyta, de äger marken och det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Området är mycket attraktivt och fastigheten är omringad av lugna kullerstensgator och gamla fastigheter från 1800-talet. Samtidigt har man kort gångavstånd till Mariatorget med dess grönska och folkliv med de trendigaste restaurangerna, barerna och ett rikt utbud av kultur och nöjesliv på Södermalms absolut bästa läge.

Kommunikationerna är utmärkta med både Mariatorgets och Slussens tunnelbanestation inom promenadavstånd och det är även kort avstånd till pendeltåg via Södra Station.

Ett boende som måste upplevas, varmt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
37 m²
Biarea
21 m²
Antal rum
2 rum
Avgift/månad
1 730 kr/mån
Byggår
1876
Räkna på boendet
Förening
BRF Smålänningen
Om föreningen

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Maria Prästgårdsgata 2A, eget gårdshus och skaffa lånelöfte nu.

Avgift/månad
1 730 kr/mån

Billigare och bättre boende

Om BRF Smålänningen

Antal lägenheter
54
Registreringsår
1978
Status
Äkta förening

Källa: All information om bostadsrättsföreningen kommer från allabrf.se

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

276
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 12 dagar sedan, den 4 januari 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Guider & Tips