Vårgatan 1 C, vån 1

Midsommarkransen, Stockholm Karta & restider

5 375 000 kr
LägenhetLägenhet

* En drömbostad på attraktiv adress
* K-märkt sekelskifte anno 1910-1912
* Vedspis av gjutjärn Husqvarna no 028
* Lyxigt badrum som renoverades 2015
* Lång lista på klassiska originaldetaljer
* Resliga kakelugnar med mässingsluckor
* Kransens mest eftertraktade byggnad
* Renoverat kök med moderna vitvaror
* Otroligt låg belåning om 2415 kr/kvm
* Bredband & kabel-tv ingår i avgiften
* Fina plankgolv & takhöjd 2,80 meter
* Samtliga ytskikt i mycket gott skick
* Vackra fönsterpartier i djupa nischer
* Stor förening med 220 lägenheter
* Tre minuter till Svandammsparken
* 350 m till t-bana & 200 m till buss
* Söderorts mest omtalade innergård
* Nyttja gym. Övernattning. Relax. Bastu

SÄLLAN TILL SALU - Ibland kan ord vara överflödiga och för denna spektakulära våning är det så. Titta noga på bilderna och du kommer inte kunna motstå detta makalösa hem beläget i ett av gamla Midsommarkransen äldsta bevarade bostadshus med massor av historia i bagaget.

Detta är ett sällan kommet TILLFÄLLE för dig som alltid fantiserat om en sekelskiftesvåning belägen i Hägerstens finaste stadsdel. Detta underbara hem gör dina vänner avundsjuka men otroligt lyckliga för din skull. Dröm dig bort bland dessa gamla kulturkvarter, vilka rankas som söderorts hetaste bostadsområde. ÄNTLIGEN är denna magnifika diamant till salu - en uppseendeväckande lägenhet av yppersta klass. Här bor du med ateljékänsla och elegans i k-märkt sekelskiftesbyggnad anno 1910-1912.

Stockholms stadsmuseum har gett föreningens byggnader en grön klassificering eftersom dessa ingår i en kulturhistoriskt värdefull miljö utpekad i Stockholms översiktsplan. Husen karaktäriseras av sin detaljrikedom med en stilblandning av jugend och nationalromantik vilka toppas med vackra sadeltak. Listan på bostadens fantastiska egenskaper kan göras mycket lång med klassiska attribut som två vackra kakelugnar med reslig höjd om 2,40 meter, vedspis av gjutjärn med flertalet bränningsfack samt vattenupphettning, långsträckta plankgolv av furu, höga golvsocklar, spegeldörrar, spårade bröstpaneler, takrosetter, djupa fönsternischer, kallskafferi, ansenlig takhöjd om 2,80 meter samt dörrpassager där vissa är tjocka som "bankvalvsdörrar".

Bostaden är väldigt ljus eftersom dagsljuset flödar in från två väderstreck. Rummen är stora samt väldisponerade med vackra fönsterpartier monterade i djupa nischer. Utanför fönstren kan du njuta av utblick mot den grönskande innergården, sekelskiftesbyggnader samt varierad arkitektur. Intill huset ligger fina Julikullen. Om sommaren badar kullen i växtlighet och om vintern brukas den som pulkabacke av stora som små individer. Det stilfulla köket har löpande renoverats med skåpinredning, inredningsdetaljer samt maskinpark som erbjuder diskmaskin, spishäll, varmluftsugn samt kombinerad kyl/frys. Matplatsen är rymlig och rymmer utan problem upp till 6 sittande personer. Spatiöst allrum med dubbla fönsterpartier som bevakas av reslig kakelugn med fina mässingsluckor. I det större sovrummet står ytterligare en kakelugn. Rummet är rymligt med utrymme för bred säng och möblering. Här finns även utrymme att inreda med garderobsektion för mer förvaring.

I det mindre sovrummet finns möjlighet till bred säng samt övrig inredning. Förvaringen sker i platsbyggd garderobsektion utmed kortväggen. Det moderna badrummet har omfattande renoverats 2015 med nya ytskikt och delvis ny inredning. Renoveringen är utförd av behörig fackman.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
87 m²
Antal rum
3 rum
Avgift/månad
4 373 kr/mån
Pris/m²
61 782 kr/m²
Byggår
1910-1912
Räkna på boendet
Notar

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Vårgatan 1 C, vån 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
5 375 000 kr
Avgift/månad
4 373 kr/mån

Statistik

7 068
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 11 dagar sedan, den 12 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips