Kanalgatan 17

Östra Centrum, Jönköping Karta & restider

3 495 000 kr
LägenhetLägenhet

Du slår upp portdörren som bara någon sekund efter slår igen bakom dig. När du sen vänder dig om ser du regnet ösa ner genom portens spröjsade fönster. Du hann hem. Upp genom trapphusets välbekanta kyliga luft. Trots att du har gått i trapporna så många gånger förr, förundras du fortfarande över det mönstrade stengolvet i olika nyanser av grå och räcket i trä som slingrar sig upp genom trapphuset. Nästan precis då, nyper du dig i armen. Välkommen hem till Kanalgatan 17.

Bara några få kvarter från Vätterstrandens stråk reser sig en charmig 20-talist klädd i brunrött mättat tegel. Under det flacka sadeltaket syns en takgesims med stiliserat motiv. Husets blick är vänd mot Östra torget och Kanalgatan som i sitt namn har spår från tidigt 1600-tal då staden flyttade österut och det grävdes en kanal där gatan nu går. Huset på fyra våningar står stolt runt en av stans få centrala men trots det rofyllda innergårdar. Lagd med kullersten och helt insynsskyddad.

Det har skapats trivsel i varje ett av husets alla vrå. Varsamt renoverade lägenheter med kök renoverade i tidstypisk anda, helkaklade badrum och sparade detaljer från förr: höga och detaljrika listverk, klassiskt gammalt brädgolv, fiskbensparkett, dubbeldörrar och öppen spis. Med klassisk färgsättning adderar du din egen charm i en redan ack så charmig 20-talist. Ett boende som med högt i tak och rum i fil ger dig rymd att leva i.

Kanalen är borta för längesen. Utanför husets port flyter det samtida stadslivet på. Men av det märker du ingenting av när du i sol efter regn dricker både en och två koppar kaffe på din balkong mot innergården. Här är det enkelt att hitta hem. Här finns dåtid, samtid och kanske din framtid?

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
107 m²
Antal rum
3 rum
Avgift/månad
3 906 kr/mån
Pris/m²
32 664 kr/m²
Byggår
1929
Räkna på boendet
Förening
BRF Sjöbrisen
Om föreningen

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Kanalgatan 17 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 495 000 kr
Avgift/månad
3 906 kr/mån

Billigare och bättre boende

NYHET: Om BRF Sjöbrisen

Registreringsår
2019
Status
Äkta förening

Källa: All information om bostadsrättsföreningen kommer från allabrf.se.

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

5 420
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 32 dagar sedan, den 16 augusti 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips