Backvägen 1

Råsunda, Solna Karta & restider

3 995 000 kr
LägenhetLägenhet

Det märks tydligt när man kliver in på Backvägen 1, att när de konstruerade huset år 1954, var det redan då tänkt att vara något utöver det vanliga. Trapphuset är helt och hållet av exklusiv kolmårdsmarmor, precis som husets alla fönsterbrädor, m. fl. detaljer. I fastighetens källarplan finns dessutom gott om utrymmen för föreningens medlemmar att nyttja. Fastigheten ligger på behagligt promenadavstånd från såväl Råstasjöns lugn som Råsundas puls. Här har man nära till det mesta! På ca 10 min promenadavstånd finns både pendeltåg (Solna station) och tvärbana (Solna station). Buss till Odenplan finns 3 min bort och tunnelbana (Solna C och Näckrosen) når man också på ca 10 min. Det tar 9 minuter med både pendeltåg och tunnelbana från Solna till T-Centralen.

Föreningen på Backvägen 1 & 2 är en välmående förening bestående av 43 st bostadsrättslägenheter, samt en lokal där det idag bedrivs kontorsverksamhet. Föreningen har låg skuldsättning och solid ekonomi, vilket syns på den låga månadsavgiften, där det dessutom ingår värme, vatten, bredband samt kabel-TV (basutbud). Avgifterna är låga och det finns inga planer på höjda avgifter trots stundande renoveringar. Taket lades om 2008. Balkongdörrarna byttes ut 2013. Relining gjordes i december 2016. Fönsterrenovering skedde under hösten 2017. Balkongrenovering (plattan bilas bort och gjuts ny i samma storlek och nya räcken som liknar det gamla) och fasadrenovering (sprickor ska knackas bort och åtgärdas) påbörjades sommaren 2019 på Backvägen 1 och beräknas bli klart v. 48 (balkongerna tidigare). I samband med reparation av fasaden så kommer husen målas i ljusare ton.

En trevlig takterass med fantastisk utsikt finns i huset att bruka för föreningens medlemmar. Det finns två tvättstugor i föreningen, varav den ena ligger i huset och har tre nya tvättmaskiner (Miele). Föreningen har en trädgårdsgrupp som ser till så att det allt som oftast är fint och ordnat runt omkring fastigheten. Det finns även en föreningslokal som hyrs ut för 100kr/dygn till föreningens medlemmar vid besök eller fest. Utrymmet går att använda både som festlokal och övernattningslägenhet. Det finns ett väl tilltaget cykelrum i källarplan
med plats för över 80 cyklar.

Med bara några minuter till fots från Råstasjöns härliga promenadstråk och med ett kort avstånd till Solna Centrum kan man inte klassa detta som något annat än ett drömläge. Du bor mittemellan naturen och storstadspulsen. På promenadavstånd tar man sig även till Hagaparken, där man med fördel har en picknick när vädret tillåter under sommarhalvåret. Alldeles intill finns Arenastaden med Sveriges nya nationalarena och ett av Nordens största köpcentrum, Mall of Scandinavia.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Boarea
77 m²
Antal rum
3 rum
Avgift/månad
3 568 kr/mån
Pris/m²
51 883 kr/m²
Driftkostnad
4 860 kr/år
Byggår
1954
Räkna på boendet
Förening
BRF Backvägen 1 & 2 i Solna
Om föreningen
Visningsinformation

Kontakta mäklaren

Mäklare Armin Siggesjö, Erik Olsson Fastighetsförmedling

Armin Siggesjö

Erik Olsson Fastighetsförmedling

Telefon: 073 400 97 89 Ring

E-post: [email protected] Skicka e-post

Till salu från samma kontor

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Backvägen 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
3 995 000 kr
Avgift/månad
3 568 kr/mån
Driftkostnad
4 860 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Om BRF Backvägen 1 & 2 i Solna

Antal lägenheter
43
Registreringsår
1979
Status
Äkta förening

Källa: All information om bostadsrättsföreningen kommer från allabrf.se.

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

5 301
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 23 dagar sedan, den 2 augusti 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Är du nyfiken på att veta mer om området?

Guider & Tips