Jungmansgatan 46

Visby, Gotland Se på karta

1 690 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
82 m²
Byggår
1973
Förening
Riksbyggen BRF Visbyhus 14
Om föreningen
Avgift
3 980 kr/mån
Driftkostnad
3 218 kr/år
Pris/m²
20 610 kr/m²

Sitt lugnt i båten. Här bland de båtrelaterade kvarteren ligger denna förtjusande lägenhet, närmare bestämt så hittar man den i kvarteret Kölen. Den båtkunnige skulle nog säga att Kölen är att betrakta som båtens ryggrad, så här kan man få ett tryggt och stabilt boende. Balkongen i österläge får agera lägenhetens livbåt, här stänger man inte in sig utan här stänger man sig gärna ute med en sen frukost en vacker sommardag.

Med sina 4 rum och 82 väldisponerade kvadratmeter så finns det plats för en, två, tre eller fyra personer. Sen är det ju självklart så att lägenheten har lika många stjärterum som hjärterum så det är den tilltänkta köparen som bestämmer hur många som ska inrymmas i denna förträffliga bostad.

Orkar man inte lägga sin mössa på hatthyllan, ställa skorna på skohyllan eller hänga upp jackan på kroken när man kliver in i lägenheten så gör det inte så mycket. Varför det inte gör så mycket är av den enkla anledningen att denna härliga lägenhet ligger på andra våningen men entrén och den lilla hallen ligger i markplan så man störs inte lika mycket av oredan som lätt uppstår i en hall. Så för all del, släng av dig ytterkläderna och ta några raska steg upp i boningen.

Café au lait är franska för "kaffe med mjölk". Bered en sådan och slå dig ner på en pinnstol vid den franska balkongen i köket och njut av den varma eftermiddagssolen. Förutom en fransk kopp kaffe vid den franska balkongen så kan man även med lätthet tillaga en italiensk pizza, en spansk paella eller svenska köttbullar i detta kök som är utrustat med spis med ugn, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Det finns gott om plats för en passande köksmöbel, och det är ju tur så man har någonstans att äta den delikata middagen man tillrett.

Från den franska balkongen kan man se rakt genom lägenheten ända fram till den icke franska balkongen. Där emellan ligger bostadens vardagsrum där man kan samla ihop familjen eller vännerna för att se en långkörare på teven eller kanske spela ett parti Monopol. Eller kanske både och för här får man plats med både soffa, bord och stolar. Helt enkelt ett rum där man med lätthet är social och enkelt kan koppla av.

Den som oftast somnar i soffan framför teven är den som borde bli tilldelad det största sovrummet för det ligger i direkt anslutning till vardagsrummet. Förutom de garderober som finns i sovrummet så kan man möblera det med precis vilka möbler som helst, förslagsvis en stor säng. Med sin fondvägg så är rummet så tilltalande så man stupar rakt ner i sängen innan man ens hinner säga "Sov Gott" (för det är det man kommer göra).

I det mellanstora sovrummet, det med den vackra och romantiska tapeten, hittar man helt klart lägenhetens bästa gömställe när man leker kurragömma - en klädkammare. Förutom att gömma sig där så får den modemedvetne plats med de senast inköpta plaggen utan problem.

I det minst stora sovrummet så får man med lätthet plats med både säng och skrivbord. Glömmer man att dra ner rullgardinen när man går och lägger sig så vaknar man garanterat när solen stiger upp tack vare det stora fönstret som förutom ger ett skönt ljus även gör rummet luftigt och härligt.

Orkar man inte bege sig till den nyligen renoverade tvättstugan så är det toppen att det finns en tvättmaskin i badrummet. Förutom att tvätta kläder så kan man även tvätta sig själv i duschen, borsta tänderna och lätta på trycket i badrummet.

Lägenheten är i genomgående gott skick och i hallen (inte den lilla inför ytterdörren) finns gott om förvaringsmöjligheter i de garderober som erbjuds. Lägenheten ligger på gaveln så den har fönster i tre väderstreck vilket ger ett ljust och luftigt hem.

Till matbutiken tar du dig enkelt och snabbt via en kort promenad. Tar du sparkcykeln så kommer du dit ännu fortare vilket kan vara bra om du märker att mjölken till din välförtjänta Café au lait gått och blivit sur medan du var på jobbet.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Gotland