Stora Algatan 6

Centrum, Lund Karta & restider

Pris saknas
LägenhetLägenhet Nyproduktion 

Till hösten säljstartar vi Kulturkvarteret, ett unikt bostadsutvecklingsprojekt i hjärtat av Lunds Kulturkvadrant.

Kulturkvadranten är ett område norr och nordost om Lunds domkyrka. Området och gatunätet härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida kvartersområden.

De vackra omgivningarna där Kulturen möter Lundagård i kombination med närheten till Lunds Centralstation har gjort Kulturkvadranten till ett av Lunds mest attraktiva bostadsområden.

Här, på Stora Algatan 6, ett stenkast från Lunds Domkyrka, Lundagårds grönska och med utsikt över Kulturen planerar Hexiron Brf Kulturkvarteret - ett nytt modernt bostadshus med tjugotalet arkitektritade lägenheter från 2-6 Rok.

Utvecklingen av Kulturkvarteret sker i samarbete med Fojab arkitekter vilka också ritat bland annat: Lunds Tingsrätt, Max IV och Rådhus Skåne i Kristianstad.

Läget i kulturkvadranten ställer höga krav på gestaltning. Därför har projekt Kulturkvarteret tillsammans med Fojab Arkitekter lagt stor vikt vid den arkitektoniska utformningen. Den planerade byggnationen läker ihop gaturummet längs Stora Algatan, återskapar intima bostadsmiljöer mot gården och knyter an till de historiska stadsstrukturer som finns i stadskärnan.

Lägenheterna som skapas i huset kommer att säljas som bostadsrätter. Alla lägenheter kommer att få balkong, uteplats eller terrass och materialvalen kommer att hålla hög kvalitet.

Just nu samlar vi in intresseanmälningar och planerar projektet vidare. Gör din intresseanmälan redan idag för löpande information om projektets utveckling.

Säljstart är planerat till hösten 2018.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Avgift/månad
0 kr/mån
Räkna på boendet
Fastighetsbyrån Lund

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Stora Algatan 6 och skaffa lånelöfte nu.

Avgift/månad
0 kr/mån

Statistik

2 172
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 21 dagar sedan, den 3 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Guider & Tips