Örnstigen 14

Köarskär, Sälen, Malung Se på karta

7 500 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
10 rum
Boarea
156 m²
Biarea
115 m²
Tomtarea
1 513 m²
Byggår
1976

Gediget hus i suterräng som tar dig tillbaka till 70-talets absoluta lyx. Arkitektritade Örnstigen 14 är ett imponerande hantverk in i minsta detalj. Ett mycket sevärt fjällhus med vackra inventarier som sätter sin prägel på det redan ståtliga timmerhuset. 3 etage med betongbjälklag innehållande stora sällskapsytor med storstuga, allrum, gillestuga med lounge, biljardrum och bar uppförd i skinn. 4 WC/badrum, 3 sovrum varav ett master bedroom. Alla sovrum på mellanplan har balkong i söderläge och likaså entréplan. Stora öppna spisar utförda i Älvdalssten, mellanväggar i timmer och synliga takbjälkar gör det gedigna huset ännu mer häpnadsväckande. Huset har totalt 9+2 bäddar och är beläget på hörntomt med vidbyggt garage. Efterfrågat område.

Från Örnstigen på Köarskär är det ca 8 minuters bilväg till Gustavstorget & Sälfjällstorget med skidliftar, butiker, nattliv och restauranger. 10 minuters bilväg till bemannad bensinstation, butik och skoteruthyrning. 12 minuters bilväg till Experiumtorget med stort skidområde, butiker, äventyrsbad, livs och restauranger. Samtidigt har du inom ramen av 4 km också Högfjällets skidanläggning med både alpint och längdskidåkning samt det anrika Högfjällshotellet med restauranger, nattklubb, butiker och livs. Med Skid- och badbussen (vintertid) tar du dig runt till Skistars olika anläggningar. Sommartid utgår flera vandringsleder från Högfjället, bland annat populära Södra Kungsleden.

Till Sälens nya flygplats Scandinavian Mountains Airport som kommer att färdigställas inför vintersäsongen 2019-2020 är det ca 25 minuters bilväg. Terminalbyggnaden har kapacitet att hantera fyra flighter samtidigt. Den innehåller även restaurang, taxfreebutik och shop. I direkt anslutning till terminalen kommer det finnas hyrbil, taxi och buss.

Detta stora fjällhus är synnerligen speciellt i sitt utförande. Samtliga inventarier förutom personliga tillhörigheter ingår.
Vänligen kontakta mäklare för visning.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Sälen