Siljeströms stugby 72

Härjedalen Se på karta

5 250 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
110 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
952 m²
Byggår
2017
Driftkostnad
41 508 kr/år

Med riktigt bra läge i Siljeströms trevliga stugby ligger denna fastighet som präglas av en modern fjällkänsla. Det är ett attraktivt fritidsboende för den som värdesätter ett aktivt liv. Eller så blir det ett permanentboende, precis som idag. Siljeströms stugby är en välordnad samfällighet med totalt 23 hus. Närheten till allt och den storslagna fjällutsikten är ett par av områdets mest lockande fördelar.

Boningshuset är fräscht, ljust och luftigt. Här ryms ett snyggt kök och matplats i öppen planlösning med storstuga, där braskaminen ger mysfaktor och trygg värme åt båda håll. På entréplanet finns även ett större sovrum, tvättstuga, wc och badrum. Dessutom finns en bastu med egen utgång till ett spabad, vilket är en härlig plats att njuta av när stjärnhimlen är som klarast. En trappa upp är det fina loftet – ett stort rum med förvaring och takhöjd upp i nock. Här kan man inreda efter behov – flera sängplatser, tv-rum eller kanske ett hemmakontor?

På tomten, som har en trevlig gårdskänsla, står en separat gäststuga som erbjuder ytterligare sängplatser med dubbelsäng och förvaring. Här finns även en rymlig parkering och ett stort garage som ger insynsskydd mot boningshuset och uteplatser. På baksidan av garaget är en vedbod och ovanför når man det skyddade altandäcket med badtunnan. All bebyggelse går i samma stil, vilket ger hela fastigheten en sammanhållen känsla.

Husets veranda ger en skön uteplats mot söder. Här kan man njuta av solen större delen av dagen med frukosttallriken, förmiddagsfikat eller en gemensam after-ski, samtidigt som man blickar ut mot de mäktiga fjällen Rödfjället och Hamra. Det kommer garanterat att bli favoritplatsen, året om.

Vandring, cykling eller längd- och skoteråkning? Det är bara att välja, eftersom allt är tillgängligt på nära avstånd. Alldeles intill passerar längdspåret ner till längdstadion i Tänndalen och fastigheten gränsar även till det 3 km långa elljusspåret. Andra längd- och skoterspår i närheten leder bland annat till utflyktsmålen Andersborgs våffelstuga och Malmbäckstugan. Dessutom har man tillgång till Europas mest omtalade skidsystem för längdåkning ett stenkast bort - det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. I området finns även en anslutningsled till skoterledssystemet. I Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De fem meter breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner och av en specialbyggd bandförsedd traktor för att hålla toppklass.

Föredrar man utförsåkning så finns ett gemensamt ski-pass för hela Funäsfjällen där Tänndalens liftsystem, Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet ingår, vilket ger många valmöjligheter. Tänndalen, som ligger närmast, har 53 nedfarter, skidskola, längdspår, restauranger, sportshop, aktiviteter och storslagna fjällvyer. Här faller massor av snö under en vinter och skidsäsongen varar från november till maj.

Sommartid är det bara att snöra på vandringskängorna och uppleva härliga fjällvandringar med storslagen utsikt. Och gillar man fiske så finns alla förutsättningar i bäckar och sjöar året om. Vid Tänndalen Arena finns även ett nybyggt utegym och en stor grusad plan för bollsporter och lek.

I Tänndalen, och även i byn Funäsdalen en dryg mil bort, finns ett stort utbud med det mesta man behöver, bland annat välsorterade butiker, häl

Läs mer hos mäklaren