Del av Rute Västrume 203

Norra Gotland, Gotland Se på karta

3 850 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
130 m²
Tomtarea
6 500 m²
Byggår
2016
Driftkostnad
7 000 kr/år

Mindre stugby!

Denna fastighet består av 3 stycken stugor där 2 stugor är renoverade och har använts till uthyrning samt sommarboende. Varje stuga är fullt utrustade med kök, badrum och 2-3 sovrum. Stuga 1 och 2 är på 65 kvm med egna uteplatser.

Stuga nummer 3 har en påbörjad renovering. Den är i dagsläget taxerat som en ekonomibyggnad. Vid nyttjande som bostad behöver bygglov för ändring av användning sökas.

Stugorna är perfekta för dig med stor familj eller för dig som vill syssla med stuguthyrning. Nuvarande ägare har hyrt ut stugorna veckovis och tagit 9000 kr/vecka under högsäsong med uppemot 10 högsäsongsveckor.

Närområde.

Här har man närhet till den fantastiska natur och de platser som norra Gotland erbjuder, såsom Lergrav, Furilden och populära Bungenäs. Från stugorna har du cykelavstånd till Rute Stenugnsbageri, där du kan avnjuta frukost, lunch samt deras omtyckta stenugnsbakade pizzor lite senare på dagen. Något längre bort finns Lergravs rökeri där du under sommarmånaderna kan köpa med dig fisk eller bli serverad på plats.

V/A

Det finns en avloppsanläggning för rening av BDT-vatten samt sluten tank för WC-vatten med beslut och utförande från 2011 på fastigheten. Anläggningen är dimensionerad för 3 hushåll och består av en tvåkammarbrunn (ny 2011 enligt tillståndet) med vidare rening i en infiltration på 50 kvm samt sluten tank för WC-vatten på 6 kubik.

Avstyckning.

Fastigheten säljs med villkor att avstyckning vunnit laga kraft.

Säljaren kommer i samband med kontraktsskrivning ansöka om avstyckning för fastigheten. Arealen kommer att uppgå till ca 6.500 kvm +- 10%. Säljaren står för avstyckningskostnaden och tillträdet kan ske först efter det att avstyckningen vunnit laga kraft.

Fastigheten är taxerat som lantbruksenhet 120. I samband med avstyckningen har man möjlighet att taxera om stugorna beroende på hur du ska använda dem. Däremot måste man ansöka om förvärvstillstånd som köpare och detta kostar ca 4.600 kr.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Gotland