Skärklacken

Björbo, Gagnefs kommun Se på karta

550 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
50 m²
Tomtarea
6 000 m²
Byggår
1895
Driftkostnad
1 000 kr/år

Man tror att detta vackra timmertorp stod färdigbyggt 1896 då byggnadsarbetet pågick i ca 1 år från det att grunden lades 1895.
I dagsbogsanteckningar står att läsa att stugan flyttats från Storpers linda, och det är inte svårt att förminna historiens vingslag när man beträder gårdstunet.

Perjons Erik Ersson, f 1871, stod själv byggherre och trots att hans svärfar enligt samma dagboksanteckningar ogillade de ritningar som lämnades till timmermännen i Skärklacken kan eftervärlden nu beskåda det vackert solbrända timmertorpet i två plan, och även den välbehållna uthuslängan som nogsamt tagits om hand och underhållits genom åren. Uthuslängan innehåller vedbod, stall, ladugård, stor fin loge samt loft/skulle över flera av utrymmena. Ladan erbjuder därmed goda möjligheter att samla vänner och familj till stora fester sommartid!
Under bostadsbyggnaden finns också en handgrävd jordkällare som är synnerligen intakt trots att mer än hundra år gått sedan den grävdes.

Bostadsbyggnaden består på entréplanet av en liten hall där också trappan mot övervåningen finns, ett rymligt, hemtrevligt kök med vedspis och diskbänk med köksavlopp, och en stor storstuga med vackert trägolv och öppen spis.
Det övre planet utgör ett sommarrum och inredningsbar kallvind.

Här finns också framdraget vatten från närliggande källa till egen kran/ståndare på gården. (fungerar även vintertid).

Möjlighet finns att arrendera jaktmark på närliggande fastighet, vilket då innebär att du bara genom att stiga av tomten kan få tillgång till småvilt- och älgjakt på ca 5300 har. Detta arrende avtalas separat med annan fastighetsägare.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Gagnef/Vansbro

Kontakta mäklaren

Cattis Karlsson

Fastighetsbyrån Gagnef/Vansbro
Mäklare Cattis Karlsson, Fastighetsbyrån Gagnef/Vansbro
070-673 38 80