Håltby 9

Håltby, Älvdalen Se på karta

400 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
45 m²
Tomtarea
3 521 m²
Byggår
1966
Driftkostnad
2 131 kr/år
Antal besök
7 037
Dagar på Hemnet
11

Varmt välkomna till denna fäbodidyll endast 6 km från Älvdalen. Med ett lugnt och naturskönt läge bredvid en porlande bäck är detta en perfekt plats för avkoppling. Här får du två mysiga stugor med öppen spis, ett vackert härbrä, slogbod med bord och bänkar för mysiga grillkvällar, vedbod samt diskskjul. Stor tomt om hela 3 521 kvm med en blandning av ängsmark och naturtomt. Här kan du skapa din alldeles egna fäbodoas tillsammans med familj eller vänner.
Det ena bostadshuset är byggt 1966-1968 och är ca 45 kvm stort med en trevlig veranda. Ett stort allrum med öppen spis, ett litet kök med en jötulkamin samt ett sovrum med en väggfast våningssäng. Isolerat tak och golv.
Det andra bostadshuset är byggt 1975 och är ca 40 kvm. Även här finns ett stort trevligt allrum med öppen spis samt jötulkamin. Mindre kök med spis och gasoldrivet kylskåp. Detta hus är helt isolerat. Sommarvatten finns framdraget till tomten och hämtas via en slang bakom ett diskskjul. Detta är dock ej använt på länge och säljaren kan ej garantera att det fungerar. På tomten finns också en vedbod med utedass.

Här bor du med naturen inpå knuten och med närhet till bra fiskevatten i form av tjärnar, sjöar och Österdalälven. Vill du inte gå så långt hemifrån har du en vacker porlande bäck ett stenkast från tomten. Här tar du dig enkelt ut i omgivningarna för vandring och bärplockning. Vintertid ger den snösäkra omgivningen möjlighet till skidåkning, vinterfiske samt skoteråkning.

Varmt välkomna på visning av denna fäbodidyll!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Idre - Älvdalen

Visningstider

  • 11
    aug
    Tis 11 aug kl. 16:30–17:30
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.