Kolonistuga (nr 11-12) på Sankt Månslyckan - Möllegatan 7

Jutahusen, Lund Se på karta

495 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
1 rum
Boarea
13 m²
Tomtarea
230 m²
Arrende
2 760 kr/år
Antal besök
5 067
Dagar på Hemnet
13

På centralt belägna och vackra Sankt Månslyckan finns denna underbara kolonilott som är något utöver det vanliga. Det är en av de största lotterna på området om ca 230 kvm som är bebyggd med en pittoresk rosa stuga med tillhörande rosa verktygsbod. Utanför stugan finns en stor och stenlagd uteplats under det pompöst vackra päronträdet, perfekt för uppdukning av långbord och fest. Lottens stora ytor bjuder även in till kubb, krocket eller en liten fotbollsmatch innan maten. I trädgården som är full av härliga överraskningar återfinns bland annat flera sorters fruktträd, fruktbuskar och ovanliga blomsorter.
Själva stugan som varsamt renoverats består av ett ordentligt rum med köksdel. Det fina köket ger goda förvaringsmöjligheter och ytor att laga mat på, dessutom har kallvatten dragits in till en kran med diskho. För ytterligare förvaring finns den fristående verktygsboden men även ett förråd i stugan som nås från utsidan.
Lotten ligger på mycket bra läge i området med närhet till både Paviljongen, toaletterna och den anrika cigarrkiosken. Detta är en kolonilott för dig med stor familj, många vänner eller om du helt enkelt bara älskar trädgårdspyssel. Här är allt klart för att börja njuta direkt!

Buskar & Träd (frukt):
Bland annat finns 3 sorters äppleträd bl.a. Ingrid Marie, 2 sorters päronträd (en större och en mindre sort), krusbär gröna, röda vinbär, svarta vinbär, plommonträd Reine Claude (gula söta), amerikanska blåbär, taggfria björnbär, gula hallon (höst), röda hallon (sommar), jordgubbar och smultron.

Övriga buskar & blommor:
Bland annat finns flera olika sorters spireor, syrener (vita och lila), fjärilsbuske, magnolia (nyplanterad), olika sorters hortensior , Trädgårds-Jucka, lupiner, olika sorters pioner varav någon riktigt ovanlig, massor av rosor och olika sorters vallmo.

Nuvarande ägare har gjort följande större renoveringar sedan köpet för ca 7 år sedan:
- Bytt alla väggar inre och yttre men behållit stommen för att bevara originalkänslan på huset.
- Tagit bort flera lager plastmatta för att få huset att andas igen.
- Isolerat och tätat.
- Satt nytt innertak.
- Stärkt upp eller bytt ut reglar samt stabiliserat takets bärande balkar.
- Målat hela stugan.
- Byggt kök och dragit in vatten i huset. Vattnet rinner ut i en stenkista som är lättillgängligt placerad på baksidan av huset.
- Byggt den lilla verktygsboden.
- Lagt om och gjort uteplatsen för att kunna ha härliga fester under päronträdet.
- Anlagt trädgården i omgångar.

Koloniföreningen S:t Månslyckan består av 95 lotter. Koloniområdet har funnits sedan 1907 och är beläget några hundra meter från Lunds stadskärna, mellan Lunds Centralstation och Sparbanken Skåne Arena, med närhet till Stadsparken. Ett föreningshus (Paviljongen), två förrådsbyggnader samt två toaletter finns inom koloniområdet. Den gamla cigarrkiosken från 1907 är också en del av området och utgör nu en ekobas för koloniverksamhet. Tanken är att denna kolonilott skall vara en inspirationskälla.

Vegetationen i området är mycket varierad och utgör en artrik miljö för såväl odlade växter som djur. Många äldre former av odlade växter finns bevarade i de äldre kolonilotterna och det är kulturhistoriskt viktigt att dessa kan bevaras.

Läs gärna mer om koloniområdet på deras hemsida: https://www.sanktmanslyckan.se/

Tänk på att du som köpare måste vara folkbokförd i Lunds kommun för att godkännas av kommunen.

Varmt välkommen!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Lund Centrum

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.