Senderöds Koloniförening Kolonilott nr 64

Mariastaden, Helsingborgs kommun Se på karta

450 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
1 rum
Boarea
25 m²
Tomtarea
400 m²
Driftkostnad
1 000 kr/år
Arrende
6 308 kr/år

Den ljusgröna stugan med vita knutar är på ca 25 kvm. Vi välkomnas in i denna konstnärliga stuga. Här skapas en underbar harmoni med många bevarade detaljer såsom de spröjsade fönsterna och de gamla stationsdörrarna. Här finns mysigt kök som ligger öppet med vardagsrummet som verkligen badar i ljus. I detta rum ryms ett matbord och även en soffgrupp utan bekymmer. Detta är en koloni helt utöver det vanliga.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.
Kolonin säljes med allt som finns i stugan och i trädgården vid visningen ingår i köpet.
Det är förberett för el.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 2500kr betalas av nya medlemmar.

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs

Kontakta mäklaren

Eema Jakus Strand

Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
Mäklare Eema Jakus Strand, Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
070-4064828