Grankottsvägen 5

Saltsjö-Boo, Nacka Se på karta

2 250 000 kr

2 500 000 kr -10%
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
35 m²
Tomtarea
1 490 m²
Byggår
1945
Driftkostnad
18 479 kr/år

Invid Kilsviken i Baggensvik finner ni denna högt belägna tomt. En skogstomt med stor potential till att bli ett drömboende.

Välkommen hem till ett familjevänligt område på en mindre återvändsgata. En trevlig skogstomt mitt i natur och grönska. På gatan bor idag flertalet barnfamiljer permanent i bostadshus men det finns också en del idylliska fritidshus kvar. Ett fåtal meter från tomten finner du strandpromenaden som du kan följa längs med vattnet bort till föreningens strand. Stranden är till för de boende i området och är en lugn och barnvänlig plats med både sandstrand och badbrygga. I Kilsviken kommer du även ha möjlighet till båtplats och har ett underbart läge för att ta en tur ut i Stockholms skärgård. Det är endast medlemmar i Kilsvikens BK har möjlighet att vara med på kölistan. När medlemskapet är klart måste medlemmen själv aktivt ansöka om kö till en båtplats.

Området erbjuder allt vad en barnfamilj behöver. Här finns gått om skolor- Sågtorpsskolan (F-åk 6) och Myrsjöskolan (F- åk 9) och flertalet förskolor såsom Boo-Mullarna i Ur och Skur. På gångavstånd är närmsta busshållplats Eriksvik med goda kommunikationer till Orminge centrum, Nacka Forum och Slussen samt Gustavsberg åt andra hållet.

I området finns Baggensviks tomtägareförening. Det är en samfällighet som bl.a. sköter vägunderhåll samt plogning under vintertid. Det händer mycket i området då det ska detaljplaneläggas vilket innebär en viss förtätning och att vägarna asfalteras, trottoarer anläggs samt att hushållen får kommunalt vatten och avlopp. Läs mer på https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/sydostra-boo/solbrinken-grundet/#panel-startpage

När detaljplanen vunnit laga kraft så gäller följande för byggnation: friliggande bostadshus. Högst en huvudbyggnad får uppföras per fastighet och högst två bostadslägenheter per huvudbyggnad. På tomt om högst 1200 m2 får huvudbyggnad uppföras med en högsta nockhöjd om 8,5 m. Största byggnadsarea är 11% av fastighetens landareal, dock högst 130 m2. Huvudbyggnad som uppförs med en högsta nockhöjd om 6,0 m får uppta en byggnadsarea om högst 14% av fastighetens landareal, dock högst 150 m2. På fastighet större än 1200 m2 får huvudbyggnad uppföras med en högsta nockhöjd om 8,5 m. Största byggnadsarea är 11% av fastighetens landareal, dock högst 165 m2. Huvudbyggnad som uppförs med en högsta nockhöjd om 6,0 m får uppta en byggnadsarea om högst 14% av fastighetens landareal, dock högst 180 kvm Komplementbyggnader får ha en högsta nockhöjd om 4,0 meter och får ej uppta större sammanlagd byggnadsarea än 40 m2.

Syftet med detaljplanen är att bygga ut kommunalt vatten och avlopp, förbättra vägarna, göra det möjligt att bygga permanent boende samt tillåta en viss förtätning. Vägar och övriga allmänna platser övergår till kommunalt huvudmannaskap, samtidigt som områdets landskapsbild samt värdefulla kultur- och naturvärden bevaras och skyddas. Efter granskning beräknas detaljplanen kunna antas i kommunfullmäktige under hösten 2019.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Nacka