Helmutsrogatan 11

Göteborg Se på karta

950 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
2 rum
Boarea
25 m²
Tomtarea
238 m²
Arrende
6 009 kr/år

En mycket mysig och omsorgsfullt renoverad stuga i orginalutförande som är gjort mellan 2002 – 2007.
Köket har bra med förvaringsmöjligheter bakom vita släta skåpsluckor. Från stugans alla fönster har ni ljuvlig utsikt över den gröna odlingslotten. Rummen är lättmöblerade och har plats för säng, inrymmer gott och väl en soffa samt mindre matplats för två personer. Från stugans sovrum når ni stugans egna toalett. Möjligheten finns att ta ner mellanväggen till förrådet och bygga till tex dusch och tvättmaskin.

I trädgården finns idag gott om blommande växter och nyttoväxter, bland annat äpplen, plommon, bigarråer, körsbär. klarbär, rabarber, jordgubbar, smultron, hallon, björnbär, fläder, vinbär, krusbär, Vinranka med blåsvarta vindruvor på hela baksida av stugan med mycket söta och goda druvor, Syren, Rönnsumak, Fjärilsbuske, Rosbuskar, Klätterros, Kaprifol, Jasmin, Try, Pioner m.m kryddväxter, fläder m.m.
Vid renovering har det bland annat bytts syllar och golvåsar, isolerat golv och väggar, bytt ytterpanel och yttertak, i köket finns spis, kyl/frys, köksfläkt, diskbänk. Dragit el- 3-fas, el är indraget i alla rum med belysning och eluttag. Kommunalt vatten och avlopp indraget i stugan, vattenutkastare för bevattning finns utomhus. Hus nr 12 finner ni på den grusade gången Chokladstigen som ligger nära klubbstugan med dess faciliteter som tvätt och dusch.
ytterligare en mindre stuga om ca 5 kvm finns på lotten som byggdes runt 2002-2003.
Denna stuga är isolerad, med indragen el samt belysning för att göra till gäststuga.

Föreningen Örgryte koloniträdgårdar grundades år 1915 och är den näst äldsta i Göteborg som finns kvar. Under hösten 2012 drogs VA in i hela stugområdet och ni har en gemensam samlingslokal som har tillgång till vatten, WC, dusch samt tvättmöjligheter. Lokalen går nyttja fritt för tillställningar och närområdet erbjuder gott om kommunikationsmöjligheter i form av både buss och spårvagn samt att det finns gott om parkeringsmöjligheter. Koloniområdet ligger mycket centralt i Göteborg och det är gångavstånd till bland annat Korsvägen och Liseberg, mataffärer, flertalet restauranger och caféer samt gym.
I stadgarna framgår det att medlemmar ska vara folkbokförd inom verksamhetsområdet vilket omfattar Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälvs, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Hjärtligt välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren