Hjulsjö 206

Hällefors Se på karta

595 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
50 m²
Tomtarea
5 922 m²
Driftkostnad
5 300 kr/år
Antal besök
4 504
Dagar på Hemnet
15

Välkomna till Hjulsjö 206 och chansen att förvärva denna sommardröm som förvaltats av samma familj de senaste 40 åren. Njut av Bergslagens rofyllda natur med skog och sjö som närmsta granne. Till Stora Grängen med badmöjlighet är det ca 300 m och till Hjulsjön och det allmänna badet är det endast 2 km.
Tomten om nästan 6000 kvm har förutom en björkdunge även stor tomtyta för odlingsmöjligheter och lek. Här finns den gamla banvaktarstugan med kök och rum samt ett utbyggt sovrum och utrymme med möjlighet att göra ett badrum. För matförvaring finns en rejäl jordkällare byggd av slaggsten från närområdet där det tidigare producerades järnmalm. Den forna hyttan är idag ett populärt turistmål med bokloppis och aktiviteter.
För gästerna finns flera rum i olika byggnader på tomten, bland annat "vakttornet" som byggts i passande stil att matcha huvudbyggnadens ursprungliga syfte som banvaktarstuga. I den röda laduliknande byggnaden finns ett tvättrum med duschmöjlighet och en vedeldad bastu (ej sotad). Vägg i vägg finns ett gästrum med plats för flera bäddar eller bädd och en mindre sällskapsgrupp.
Det stora f.d. militärförrådet låg strategiskt placerat när järnvägen fortfarande gick utanför fastigheten. Idag utgör det 12x60 kvm stora plåtförrådet förvaring i 12 sektioner.

I närområdet ligger Södra Hyttan, och den fd Hyttan med älven som mynnar ut i Stora Grängen. Södra Hyttan är känd för bland annat bokloppisen som lockar långväga gäst under sommarhalvåret.
I Hjulsjö, ca 9 minuters cykelväg, finns Hjulsjö MTB, ett mountainbike center med teknikbana, MTB-leder, café, ställplatser mm. (https://www.mtbhjulsjo.se/sv/valkommen/)
Hjulsjö 103, ett lokalt bageri med öppettider fredagar och lördagar ligger endast 4 minuter bort med bil. Här kan ni köpa frukostfrallor, kaffebönor och förbeställa pizza. (https://www.hjulsjo103.se/)

Välkomna till Hjulsjö 206 och dess trolska omgivning. Intresseanmälan till [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Lejons Mäkleri

Kontakta mäklaren

Charlotte Björkgren

Lejons Mäkleri
0708882995