Björklundvallen 805

Härjedalen Se på karta

1 395 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
50 m²
Tomtarea
1 580 m²
Byggår
1957
Driftkostnad
13 819 kr/år

Naturskönt belägen fastighet med vacker utsikt mot Hamrafjället och Lill-skarven. Relativt plan naturtomt om dryga 1500 kvm med potential att bygga familjens drömboende. Här bor man omgiven av vacker fjällnatur med tillgång till ett stort utbud av friluftsaktiviteter året om.

Fastigheten är idag bebyggd med en enklare stuga med 3 rum och veranda under tak.

Tänndalen ligger 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. En normal vinter faller cirka tre meter snö och skidsäsongen pågår ofta från oktober ända till maj. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet.

I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna och välpreparerade skoterleder.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

Området kring Tänndalen är även mycket uppskattat bland fiskare, stora som små. Tännån, Malmagen, Svansjön, Bolagen, Tänndalssjön - namn som väcker minnen hos många. Och det finns många andra vatten där öring, röding och harr ger möjlighet till spännande fiske både sommar- och vintertid.

Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. En plats där man fortfarande kan uppleva den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med familj och vänner.

Läs mer hos mäklaren