Höglunda Sörgården 4

Lyrestad, Mariestads kommun Se på karta

225 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
50 m²
Tomtarea
788 m²
Byggår
1950

Välkommen till Höglunda Sörgården 4! Mellan Lyrestad och Fredsberg finns nu denna tomt om 788 kvm som idag innehar en byggnad med anor från 1800-talet, den byggdes om från fähus till sommarstuga år 1952. Stugan har ursprungligen utgjort en del av en gård som avstyckats i fyra delar. Befintligt byggnad kräver en del underhåll. För den händige finns möjlighet att restaurera byggnaden till brukligt skick men det går också att betrakta fastigheten som en tomt med el och vatten framdraget med möjlighet att uppföra ett Attefallshus. Byggnaden har fungerande el som senast var påkopplat hösten-19. Vatten och avlopp har varit i bruk tills -05, men är inte godkänt idag. Fastighetens brunn tjänar via servitut fler fastigheter varav två permanentbostäder.

Stugan består av hall, ett kök med kyl/frys samt spis som är i bruk. Ett möblerbart allrum/vardagsrum med kamin,(ej godkänd), mindre toalett(ej i bruk) samt ett sovrum med garderob. Från utsidan kan man via stege ta sig upp till isolerat loft som också kan användas som sovrum.

Läget erbjuder en rogivande och inspirerande vidsträckt vy över öppna landskap. Stugans placering en bit in på tomten, inbäddad i rosenbuskar som doftar härligt på sommaren ger en privat känsla samtidigt som den ligger alldeles intill en välskött enskild väg. Hit tar du dig smidigt med bil ca 5 min från E20 eller också finns tågstation i Lyrestad där Kinnekulle tåget stannar. Som en välbevarad "hemlighet" kvarstår en nyttjanderätt till avskild badplats i Göta Kanal ca 300 m från stugan. 2,6 km från fastigheten finns Norrqvarn Hotell & Restaurang som ligger precis intill Göta kanal med sina slussar och erbjuder cafeér och evenemang under sommartid. Att cykla längs kanalen under sommarmånaderna är ett hett tips! Samhället Lyrestad erbjuder närservice med matbutik och som också är ombud för apoteket och systembolaget, cafeér samt pizzeria. Med bil är det ca 15 minuter till Mariestad där ytterligare bredare utbud finns.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Mariestad

Kontakta mäklaren

Sanne Skartnes

Svensk Fastighetsförmedling Mariestad
Mäklare Sanne Skartnes, Svensk Fastighetsförmedling Mariestad
+46766962244