Norrby bergsväg 12

Norrby, Haninge kommun Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
40 m²
Tomtarea
2 475 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1940
Driftkostnad
4 586 kr/år
Antal besök
1 634

Nu har du möjlighet att förvärva denna sjönära fastighet med stor tomt om 2 475 kvm i populära Norrby. Stor hörntomt i sluttning vilket gör att fastigheten kommer upp på höjden med fin utsikt över området och naturen. Området planerar detaljplan för permanentbebyggelse samt kommunalt vatten och avlopp för ett modernare boende. Drevviken finns inom några minuters promenad (ca 500 meter) och erbjuder både strandbad samt skridskoåkning vintertid. Huvudbyggnad består av en äldre oisolerad sommarstuga med köksdel med vedspis, allrum med utgång till altan och sovrum med öppen spis. Friggebod/gäststuga med förrådsdel intill huset. Huset säljs i befintligt skick och lösöre ingår i köpet.

Detaljplanen för Norrby södra är planerad och denna fastigheten ligger i mitten etappen. Med detaljplanen planeras det att dra fram kommunalt vatten och avlopp för att få ett modernt område. Med detaljplan kommer det även komma tydliga regler med vad man får bygga. Tanken är att sommarstugeområdet skall bli ett modernt område med villor, bättre vägar, förskolor, skolor och kommunikationer. Etapperna för Norrby mitten och norra är beroende av planarbetet i Norrbys södra. Detta då det kommunala vatten- och avloppssystem som ska ta hand om hela Norrby anläggs från söder. Norrby mitten/norra etappen är prioriterade projekt som kommunen är angelägna om att starta. I dagsläget finns dock ingen exakt tidsplan. När tidsplan är beslutad kommer publicering att ske på hemsidan. Fastigheten är nu utanför detaljplan. Kommunen har tagit ett övergripande beslut om att inte godkänna några bygglov i Norrby innan de separata detaljplanerna vunnit laga kraft och V/A samt gator är utbyggda.

Ring gärna Haninge kommun för mer information. Samt mer information finns på deras hemsida:
https://www.haninge.se/bygga-trafik-och-miljo/oversiktsplanering-och-detaljplaner/detaljplaner/norrby/norrby-mitten/

Enligt föreslagen detaljplan i södra etappen som har kommit lite längre än mitten etappen så får man i så fall bygga:
Enbostadshus, villa.
Största byggnadsarea för enplanshus är 170kvm
Största byggnadsarea för tvåplanshus är 140kvm (X 2).
Största sammanlagda byggnadsarea för komplementsbyggnader är 30kvm. Högst en huvudbyggnad per fastighet får uppföras.
Minsta tomtstorlek 1000 kvm. Vilket gör att det går att stycka fastigheten på 2.

Närområdet är en lugn plats där man kan njuta av naturen. Här blandas ståtliga villor och små sommarstugor. Norrby Café och Villa Berglidens Äppelmusteri är två guldkorn i området. Några minuter bort finns förskola, skola och Gudöbroleden samt direktbuss till Gullmarsplan. Man kan även på promenad- och cykelavstånd nå Vega där pendeltåg finns. Vid Norra Söderby, finns Ica Maxi och Systembolaget. Port 73 och Haninge Centrum erbjuder även flera butiker och restauranger.

För mer info och privatvisning kontakta ansvarig fastighetsmäklare Elin Norberg 0708989979

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Farsta-Enskede

Kontakta mäklaren

Elin Norberg

Svensk Fastighetsförmedling Farsta-Enskede
Mäklare Elin Norberg, Svensk Fastighetsförmedling Farsta-Enskede
0708989979

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.