Kommande

Kallbäcksvägen 22

Stråtjära, Söderhamns kommun Se på karta

Pris saknas

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
45 m²
Biarea
35 m²
Tomtarea
2 044 m²
Driftkostnad
17 890 kr/år
Kommande

Välkommen till detta charmiga torp i den mysiga byn Stråtjära. Torpet, med anor från 1700-talet, har av nuvarande ägare renoverats varsamt där man behållit gamla fina detaljer såsom vedspis och spegeldörrar.
Förutom sina 45 kvadratmeter bestående av sovrum, vardagsrum, kök och badrum har man även skapat ytterligare ett mysigt sovrum uppe på vinden om ca 12 kvm. Det finns potential att inreda övriga delen av vinden och skapa ytterligare sovrum, allrum eller dylikt.

Runt torpet finner ni den stora och lummiga tomten som bjuder på sol från morgon till kväll. Stugans framsida med uteplats är i söderläge och där har man sol fram till ca kl. 19. Tomten består av trädgårds- och naturtomt och omgärdas av en gammal och mycket charmig mur. I trädgården finner man en mängd vackra blommor så som förgätmigej, prästkragar, iris, flera olika sorters liljor, borstnejlikor m.m. Trädgården bjuder även på äppelträd, hallon- och vinbärsbuskar samt smultron och rabarber. Tomten angränsar på tre av fyra sidor till skog där man hittar såväl blåbär och svamp som hallon.

Torpet har fiber indraget, kommunalt vatten samt avlopp med sluten tank. Förutom stugan finns det på tomten ett större uthus för förvaring samt ett utedass som byggdes så sent som 2015 och används med latrintunna. Dasset kan användas vid behov då det finns förbränningstoalett i stugan.

Torpet ligger ett snäpp in från huvudvägen med andra hus framför och ger därmed en avskildhet och ett lugn. Området bjuder bland annat på vackra promenadvägar, charmiga gamla hus och härliga skogar fulla av bär och svamp. Utflyktsmålen i den omedelbara närheten är många; flertalet sjöar med möjlighet till bad och fiske, fina berg att klättra upp på för vacker utsikt, mängder av loppisar m.m. Både Söderhamn och Bollnäs ligger ca 3 mil bort där ni finner ytterligare utflyktsmål så som Växbo Lin , Hårgaberget och flera Hälsingegårdar samt shopping och restauranger/caféer.

Närmsta mataffär ligger ca 2 km bort och ytterligare en lite större hittar man i Bergvik en mil bort, där finns även en pizzeria och grill. Från Stockholm går direktbuss med Härjedalingen som tar ca 3 timmar och stannar 2 km från stugan (vid mataffären). Därifrån går även en lokalbuss med turer några få gånger per dag och stannar 50 meter utanför stugan. Samma buss tar dig även till Söderhamn.

Säljaren berättar:

Här har vi spenderat elva fantastiska vårar, somrar och höstar och även en och annan vinter. Det finns en mängd anledningar till att vi har trivts så bra och vi vill gärna berätta om dessa för er som kikar på detta torp.

Från de första vårtecknen - fågelkvitter, trädens lövsprickning och solen som kikar fram. Då går man en härlig promenad på de fina skogsvägarna i området eller myser i stugan med eld i vedspisen och tända ljus. Eller så åker man på utflykt, kanske till den stora loppisen/antikaffären i Bergvik eller varför inte Lilla K:s trädgårdscafé eller Växbo Lin i Bollnäs.

När sommaren kommer njuter man av den stora fina trädgården med alla vackra blommor och fantastiskt goda hallon och andra bär. Eller så kliver man utanför tomtens charmiga gamla stenmur och plockar blåbär i den angränsande skogen. På dagarna fyller man en pool och solar och badar i avskildhet och utan insyn. Eller så tar man cykeln kilometern ner till den vackra badstranden vid sjön Bergvik. Vill man ta sig ännu längre bort är det även cykelavstånd till de mindre sjöarna Ljussjön och Gäddsjön. På vägen passar man på att njuta av vacker natur och fina gamla hus. På kvällarna grillas det och man sitter gärna ute sent och njuter av den ljumma sommarkvällen och förvånas över hur lite mygg det faktiskt är.

På sensommaren/hösten är lövens färgväxling helt fantastisk och en anledning i sig att åka till torpet. Man njuter av trädgårdens goda äpplen och plockar svamp i skogarna. Man eldar i spisen, tänder ljus och kollar på en bra film.

På vintern åker man gärna till Bollebacken för både utförs- och längdåkning.

Oavsett säsong är detta ett torp för di

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Gävle

Kontakta mäklaren

Angelica Wallenborg

SkandiaMäklarna Gävle
Mäklare Angelica  Wallenborg, SkandiaMäklarna Gävle
070-8137495

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.