Höstbodarna 117 och 120

Sundsvall Se på karta

595 000 kr

Visa bud
Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
2 rum
Boarea
50 m²
Tomtarea
3 841 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
3 198 kr/år

Höstbodarna 117 och 120, eller Höstboan som den också kallas på byn, är en gammal fäbodvall som ligger ca 30 minuters bilresa utanför Sundsvall centrum.
I en stor glänta i hjärtat av skogen finns här det totala lugnet med ett rikt djur- och fågelliv inpå knuten. Gamla inristade årtal på timmerstugorna vittnar om en annan tid.
De båda fastigheterna består av en timrad storstuga, ett timrat häbre inrett som gäststuga, ytterligare en gäststuga och två timrade förrådsbyggnader, samt två utedass.
Gott om utrymme för familj, släkt och vänner. Storstugan och häbret drivs av solceller (12v) som laddar två st fritidsbatterier och klarar utan problem daglig drift, spis och kyl drivs av gasol och vatten hämtas från kallvattenkälla, vilket ger ett väldigt billigt ägande.

I skogen finns gott om bär och svamp och sjön Noren ligger en 10 minuters promenad bort längs den gamla grusvägen. Där finns både fint fiske och en liten badstrand. Goda fiskemöjligheter finns också närmast vid Gryttjesån och vid Acktjärn.

Välkommen till det enkla livet på landet utan grannar och med iskallt vatten från en härlig kallkälla!

Välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Sundsvall