Bårby 301

Bårby, Mörbylånga kommun Se på karta

1 950 000 kr

2 149 000 kr -9 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
16 m²
Biarea
4 m²
Tomtarea
3 125 m²
Byggår
1929
Driftkostnad
15 839 kr/år

Välkommen till detta fantastiska sommarboende beläget på adress Bårby 301. Byggarea är enligt säljarna c:a 53 kvm på malmstugan + gäststuga på c:a 15 kvm. Garagebyggnad på 44 kvm exkl. badrum på c:a 4,5 kvm samt bastu och toalett. Växthus på c:a 15 kvm. Trädgårdsland på c:a 65 kvm.

Från fastigheten kan du njuta den vackra havsutsikten. Här trivs alla, gammal som ung. I byn norra Bårby ligger detta charmiga och genuina sommarnöje i form av denna vackra och malmstuga med tillhörande isolerad gäststuga, byggnad med garage/förråd/dusch/toa, badtunna och växthus. Allt i ett mycket fint skick. Öppet och fritt läge med närhet till alvaret och Eckelsudde med sälkolonier och Nedra västerstad med bad i Kalmarsund. Innanför fastigheten ses allvaret med hästhagar. På den vackra tomten finns det Valnötsträd, syrener, lönnträd, ask och körsbärsträd. I växthuset finns en vinstock med blå druvor, mullbär och fikonträd.

Norra Bårby är en liten by belägen på landborgskanten. Mot söder finns ännu en liten by vid namn Södra Bårby. Mot norr gränsar Norra Bårby till Bengtstorp där förbindelsevägen går ned över Mörbylångadalen till kustvägen och Mörbylånga. Mot öster gränsar området till det vackra Alvaret. Här finns den fina fågellokalen "Bårbykärret" och i väster breder den bördiga Mörbylångadalen ut sig. Söder om Bårby by och väster om väg 136 ligger Bårby borg. Det är den enda borgen på Öland som utnyttjar en naturlig bergbrant. Borgen består av en halvcirkelformad vall ut mot landborgskanten vilken utgör ett naturligt skydd mot väster. Bårby borg ingår i ett större fornlämningsområde där bland annat en av Ölands avrättningsplatser även ingår. Den ligger invid landborgskanten söder om Bårby borg. Galgbacken är anlagd på ett förhistoriskt gravröse, troligen från bronsåldern, men använd som avrättningsplats under historisk tid. Bland stenmassorna har man hittat skelett som saknar kranium eller har fotbojor. Intill ligger två mindre gravrösen samt en kantställd kalkstenshäll. Röset markerar Ölands högsta punkt, 57,7 m över havet.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare Beathrice Odén för mer info.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Kalmar

Kontakta mäklaren

Beathrice Odén

HusmanHagberg Kalmar
Mäklare Beathrice Odén, HusmanHagberg Kalmar
072-888 42 31

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.