Slaggstigen 17

Gruvens fäbodar, Sälen, Malung-Sälens kommun Se på karta

4 295 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
94 m²
Tomtarea
933 m²
Byggår
1976
Driftkostnad
54 613 kr/år

Välkommen till mysiga Slaggstigen 17.
Detta genuint handbilade timmerhus från 1976 har med sitt dolda läge i området både stor potential och charm. Lägg dessutom till den orörda naturen på tomten och den fina utsikten mot Östra Tandådalen från altanen i sydvästläge så har du det mesta du kan önska av en fjällstuga.
Med sitt snösäkra läge är det ren och skär lycka att bo med Östfjället som sin bakgård och skidspåret bara ett stenkast från tomten. Det samma gäller under barmarksperioden, valmöjligheten är stor vad gäller vandrings- & cykelleder. Härifrån når du så gott som hela fjällets leder och spår!

När du kliver in möts du av husets lugn. Den bevarade träpanelen på väggar och i tak ger en varm och ombonad känsla. Hall, storstuga med matplats, samt kök i öppen planlösning är som gjord för umgänge med familjen. Den genomgående takhöjden i storstugan bryter av och ger en modern touch, här finns en murad öppen spis som blir husets mittpunkt. Köksdelen som ligger i vinkel har köksluckor i trä samt träpanel ovan bänk, härifrån kliver du ut på altanen och njuter av utsikten.
Loftet har en halvtrapp upp som angränsar till storstugan som kompletterar husets charm. Här är det perfekt för en tv-hörna och ett mindre allrum, även här är taket brutet och det finns en öppen spis.

Vidare i huset finns två sovrum, en nyrenoverad separat WC samt ett badrum, även det nyrenoverat. Det första sovrummet med vitmålad träpanel och tak som idag är ett barnrum rymmer en våningssäng. Det andra sovrummet är husets Master Bedroom med en nybyggd walk-in-closet med tvättmaskin.
Badrummet med WC och badkar (som går att plocka bort, förberett med golvbrunn för dusch) har klädda väggar med panel från Norrlands Trä och kakel, samma stil tas igen i hallens WC.
Huset är byggt i vinkel med tillhörande garage och varmbonat förråd. På tomten finns möjlighet att bygga ett Attefallshus eller varför inte en vedeldad bastu?

En knappa 20 minuters-promenad bort är du mitt i hetluften på Sälens Högfjällshotell. Här finns ett brett utbud av restauranger, barer, nöjen och aktiviteter samt bio och livsmedelsbutik. Vill du utforska resten av fjällets anläggningar utan att använda bilen passerar Skid- & Badbussen på området.

För bokad visning och mer information - kontakta Skandiamäklarna Sälen & ansvarig mäklare Oskar Flyrén.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Sälen

Kontakta mäklaren

Oskar Flyrén

SkandiaMäklarna Sälen
Mäklare Oskar Flyrén, SkandiaMäklarna Sälen
076-8337700

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.