Messlingen Skogsvägen 32

Härjedalen Se på karta

1 650 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
45 m²
Tomtarea
114 m²
Byggår
1979
Driftkostnad
27 258 kr/år
Antal besök
3 354
Dagar på Hemnet
24

Här har man en välplanerad och charmig stuga för efterlängtade fritidsaktiviteter och avkoppling. Mitt i den genuina härjedalska fjällvärden. Belägen i en trivsam stugby med den sköna känslan av att grannar och populära verksamheter finns nära - en trygghet på flera sätt. Stugan har ett fint läge, längst in i området med direkt närhet till längdspår, ca 35 meter bort och ca 500 meter till skoterled.

Stugan är på 45 väldisponerade kvadrat och rymmer det mesta man kan önska sig utan att kännas trång. Istället upplevs storstuga med matplats och kök både välkomnande och rymlig med stora fönster som släpper in härligt ljus och en braskamin i hörnet som ger skön värme tillsammans med den nyinstallerade luftvärmepumpen. Köket har nyligen renoverats, golvet har slipats och väggarna målats i en grå fin nyans som ger en harmonisk känsla. Från storstugan är ingångarna till de båda sovrummen med dubbelsängar och garderober. Stugan har även ett fräscht badrum med dusch och tvättmaskin.

Bredvid den klassiska entrén, även kallad barfred på Härjedalska, har man byggt till ett förrådsutrymme för tex ved och skidor. På sidan av stugan finns även ytterligare ett större förråd med gott om plats till förvaring och skotrar. Längtar man efter en skön bastu efter en dag på fjället, så finns en gemensam anläggning i området.

Baggården är en unik fjällanläggning med ett 50-tal stugor och servicebyggnader. I stugbyn finns flera gamla stugor, soldattorp och härbren, de äldsta från 1700-talet, som fått modern standard. De flesta som bor här värdesätter de fina längdåkningsmöjligheterna, skoterspåren, vandring och cykling samt det spännande fisket året runt. Sjön Messlingen ligger bara ett stenkast bort och till Mittån är det cirka en kilometer.

Från Baggården är det också nära till fjällmassivet Kappruet med flera kilometerlånga nedfarter i olika svårighetsgrader. Och här befinner vi oss i ett av Sveriges alpina centrum, med bekvämt avstånd även till andra anläggningar såsom Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen. Med mer än 700 meter över havet är det här ett av Sveriges mest snösäkra områden.

Naturen och de mäktiga fjällen gör sig ständigt påminda. Blickar man söderut ser man Anåfjällen med Blåstöten och i norr skymtas topparna östra och västra Stoljan, som tillhör Flatruet-området. Fjällvärldens flora och fauna ger starka naturupplevelser. Här finns bland annat älg, räv, rådjur, järv, mård, utter, bäver och björn.

Läs mer hos mäklaren