Tänningevägen 34

Härjedalen Se på karta

2 995 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
68 m²
Tomtarea
6 593 m²
Byggår
1951
Driftkostnad
16 010 kr/år

Det här är ett drömobjekt för den som uppskattar det äkta, det genuina – helt enkelt ett traditionellt boende i den storslagna fjällvärlden. Mitt i Tänndalen ligger detta boningshus, som tillsammans med ett härbre, bildar en charmig gårdsmiljö. Här bor man med uppskattad avskildhet, nära natur och djurliv. Samtidigt är det bekvämt nära till allt man vill ha och behöver under sin vistelse.

Hela fastigheten andas en äkta fjällkänsla. Utvändigt är det framför allt den timrade fasaden, de blyinfattade fönstren och den klassiska farstun. Invändigt är det de fina eldstäderna och de mysiga rummen som ger karaktär. En hel del av det genuina är bevarat. Och för den som vill återställa karaktären fullt ut är det bara att börja planera och inreda. Just det kan vara en stor del av själva drömmen.

Boningshuset består av en praktisk hall, en inbjudande storstuga med öppen spis, ett trivsamt kök, två sovrum med egna kaminer och ett badrum med dusch. Härbret, som kan bli ett perfekt gästhus eller generationsboende, består av ett allrum med öppen spis, toalett och ett rymligt sovrum en trappa upp med flera sängplatser.
På den lummiga naturtomten finns även ett par förråd. Det större har plats för ved och en liten verkstad. Det mindre förrådet är ett skydd för en gammal brunn. Den generösa tomten på dryga 6 500 kvm kan även ge möjlighet till framtida avstyckning.

Fastigheten är belägen nära det gamla Tänndalshotellet. Alla som känner till området vet att man då har nära till alla tänkbara friluftsaktiviteter. För den som älskar skidåkning och skoter är det här ett paradis. Alldeles intill löper det 300 km långa och omtalade Nordic Ski, som lockar skidåkare från när och fjärran. Totalt handlar det om 300 km välpreparerade längdskidspår från dal till dal, nästan fram till norska gränsen. Och i Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De fem meter breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner och av en specialbyggd bandförsedd traktor för att hålla toppklass.
Föredrar man utförsåkning så är det nära till Tänndalens liftsystem, men även skidanläggningen Funäsdalsberget. Valmöjligheterna är uppskattat stora, med gemensamt ski-pass som gör åkningen extra varierad. I Tänndalen finns det 53 nedfarter, skidskola, längdspår, restauranger, sportshop, aktiviteter och storslagna fjällvyer. Här faller massor av snö under en vinter och skidsäsongen varar från november till maj.

Sommartid är det bara att snöra på vandringskängorna och uppleva härliga fjällvandringar med storslagen utsikt. Och gillar man fiske så finns alla förutsättningar i bäckar och sjöar året om.

I Tänndalen, och även i byn Funäsdalen en dryg mil bort, finns ett stort utbud med det mesta man behöver, bland annat välsorterade butiker, hälsocentral, apotek, museum, turistbyrå, bibliotek, systembolag, taxi, restauranger och pubar.

Läs mer hos mäklaren