Lyr-Bö 229

Lyr, Nösund, Orust kommun Se på karta

2 850 000 kr

Bostadstyp
Fritidsboende
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
55 m²
Tomtarea
1 862 m²
Byggår
1961
Driftkostnad
26 288 kr/år

Välkomna till ljuvliga Lyr på sydvästra Orust och en fridfull oas till fastighet. Linfärjan tar er över sundet och efter en kortare bilfärd når ni fram till adressen Lyr-Bö 229; ett paradis på ön där allt vad heter vardagsstress och måsten rinner av i ögonblicket ni anlänt. Det är inte bara en adress på ön - det är en fristad för er som uppskattar lugnet och tystnaden, avkopplande tid med familj och vänner, varierande promenader och salta bad. Här är tomten tilltagen, lummig och helt insynsskyddad. Här finns därtill en pool, ett gästhus med badrum och pentry, värmande braskamin och bastu för hösten, solcellsanläggning och garage med verkstadsdel. Båtplats nyttjas på brygga vid färjeläget ca 1,5 km ifrån fastigheten.

Vill man alternera pooldoppet med salta bad nås det inom 1 km ifrån fastigheten via natursköna vägar; både klippor, sand och "hoppmöjligheter" finns nere i Brevik med myllrande båtliv och Tången på andra sidan sundet. Restaurang Bryggvingen är ett annat absolut måste på ön; här njuter man av restaurangens välkomponerade mat och dryck samt fiskaffärens delikatesser, beläget drygt 2,5 km ifrån stugan med ett hisnande läge.

Bostadshuset har en yteffektiv planlösning med hall, 2 sovrum, badrum, kök med matplats samt allrum och har onekligen renoverats en hel del. Tak, fönster, dränering, kök, badrum, ytskikt; mycket har uppdaterats genom åren och resultatet är ett välmående hus där man som ägare kan tänka på annat än renoveringar det närmsta. På tomten bor gästerna eller ungdomarna - med eget badrum, pentry och bastu i gästhuset om ca 22 kvm - och de praktiska avseendena med fastighet är även de lösta tack vare garaget och verkstaden. Solcellsanläggningen och braskaminen håller energikostnaderna låga och fiber är indraget för de av er som kan förlänga helgen och jobba ifrån stugan.

Trädgården består idag av en lätthanterlig, plan gräsmatta som lockar till både sport och lek. För de av er med gröna fingrar finns förstås oändligt med möjligheter när tomten är 1862 kvm stor. Berget reser sig vackert på sidan av trädgården och skyddar mot vinden, och därtill kantas tomten av högresta, vackra träd. Kring fastigheten finns grannar, men utom synhåll, vilket gör att man lever avskilt och njuter av tystnaden men utan att det känns enskilt. Mycket sol på tomten och möjlighet att välja både sol och skugga, utedusch, pool ... idyllen är total!

Njut av lata stunder ute på havet eller på altanen efter en dag vid poolen till naturens egen orkester av fågelkvitter. Njut också av grillkvällar i goda vänners lag eller ta en cykeltur ut till restaurang Bryggvingen eller till båten för kvällsfiske och bad ifrån bryggan. Lyr-Bö 229 erbjuder inte bara underbara somrar i Bohuslän när det är som bäst - adressen erbjuder också rogivande höst- och vinterdagar då naturen skiftar i färg och lugnet lägger sig. Lyr är en fröjd att få uppleva med underbara jogging- och promenadstråk, en härlig gemenskap, den svårfunna tystnaden och det natursköna. Ett måste att uppleva! Närliggande sommarpärlor här ute är i övrigt förstås både Mollösund, Nösund och Hälleviksstrand. Varmt välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Orust

Kontakta mäklaren

Stephanie Wehage

Svensk Fastighetsförmedling Orust
Mäklare Stephanie Wehage, Svensk Fastighetsförmedling Orust
0768-818648

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.