Vildvinsvägen 8

Stensö, Kalmar Se på karta

800 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Information saknas
Antal rum
3 rum
Boarea
35 m²
Tomtarea
440 m²
Uteplats
Ja
Driftkostnad
9 753 kr/år

Drömmen om ditt egna sommarparadis kan nu bli verklighet! Du kanske bor i en lägenhet idag men saknar en trädgård, eller finns det en dröm om att ha ett litet sommarställe där man bara kan varva ner och få komma bort från stadens puls, men ändå bli kvar mitt i stan. Ja, anledningarna är många till varför kolonilotterna är så populära. Vi kan bara konstatera att många personer tycker det är ett trevligt liv att vara kolonist. Snart är du kanske kolonist också.

Nu finns ytterligare ett tillfälle att på Kalmar södra koloniträdgårdsförening nära Stensö förvärva en stuga. Denna ligger med insynsskyddat läge och rättvänd mot solen från morgon till kväll. Tomten har stora odlingar med både fruktträd, blommor och grönsaker. Här finns allt för den som har gröna fingrar och vill fortsätta att odla i förra ägarens anda. Potatisen är redan i marken och har börjat gro. Blir vädret bra kanske potatisen redan kan skördas till midsommar.

Stugan är på ca 35 kvm med vardagsrum, uterum/matplats, kök samt ett mindre sovrum. På tomten finns växthus, friggebod, verktygsbod, utedass samt ett härligt utediskrum. Perfekt att stå ute under tak och diska med båda varmt och kallt rinnande vatten och höra fåglarna sjunga. Kom gärna och titta på denna lilla oas mitt i stan, som ligger nära både Kalmarsundsparken och Stensö naturvårdsområde.

Den ideella föreningen arrenderar marken av Kalmar kommun. "Kalmar södra koloniträdgårdsförening" grundades redan år 1917 och firade således sitt hundraårsjubileum för några år sedan. Idag finns det 105 stycken kolonistugor. Området ligger med huvudingång från Stensbergsvägen där det finns parkering för stugägarna. Ta gärna en liten promenad genom området och titta på de fina trädgårdarna och stugorna.

OBS! Köparen måste vara mantalsskriven i Kalmar kommun för att få förvärva denna kolonistuga.

Representanter från föreningen kommer eventuellt finnas på plats under visningarna. Det går även bra att ringa någon i styrelsen vid frågor som rör föreningen.

Välkomna på visning!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Kalmar