Vångsö Haga

Vångsö, Eskilstuna kommun Se på karta

2 650 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m²
Biarea
30 m²
Tomtarea
2 430 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
21 457 kr/år
Antal besök
10 599
Dagar på Hemnet
24

Drömmer du om ett grönskande smultronställe på den Sörmländska landsbygden? Då är du välkommen till Haga och detta vackra torp beläget bland ängar och vackra vyer.

När du kommer upp för kullen till gården "Vångsö Nystuga" kan du skåda Haga och den charmiga torpstugan med gårdskaraktär som är omgiven av ängar med hästar. Här finns ett rikt fågelliv med tranor och fasaner.
På fastigheten finns förutom huvudbyggnaden, funktionella komplementbyggnader, så som en generös gäststuga samt en lada för förvaring och ett vinterbonat gästrum. Hela gården är i gott skick och har tagits väl om hand under årens lopp.

Huvudbyggnaden har under 2020 renoverats upp i en vacker gårdskaraktär och en inglasad, isolerad veranda har uppförts om ca 16 kvm.
Från hallen når du det charmiga och moderna köket i lantlig stil med bra arbetsbänkar och plats för matbord, från köket nås vardagsrummet med värmande kamin och luftvärmepump. Till vänster och ut genom dubbeldörrar kommer du ut till verandan som har blivit en förlängning av huset. Rummet speglas av ett fint ljusinsläpp genom de stora fönsterna, här kan du med enkelhet duka upp långbord för alla gäster.
Vidare från vardagsrummet nås ett sovrum samt ett badrum, badrummet är utrustat med bekvämligheter så som dusch, separett och tvättmaskin.

På det övre planet finns ett genomgångsrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt en klädkammare/kontor.

Byggnaderna är uppförda på en vacker trädgårdstomt om hela 2400 kvadratmeter. Tomten erbjuder flera platser att njuta av i det härliga sommarvädret, bland annat pergolan som är omgiven av syrénbuskar.
I trädgårdsväg finns det mesta du kan tänka dig, bland annat körsbärsträd, gråpäron och äppelträd. Här växer också spirea och pioner.

Säljarens egna ord: "Härligt kuperad och insynsskyddad trädgårdstomt med många sällskapsytor. Bland annat att kunna njuta av middagar i den nya inglasade verandan. Har uppskattat närheten till naturen och Hjälmaren samt att huset är beläget som knutpunkt mellan Eskilstuna, Kungsör och Katrineholm."

Fastigheten är belägen med gångavstånd till Hjälmaren som erbjuder kräftfiske. Ca 1,6 km till närmsta badplats.

Ca 6 min till matbutik och skola i Alberga. Ca 30 min till centrala Eskilstuna, 30 min till Arboga, eller 2 h till Stockholm. 13 km till E20.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna

Kontakta mäklaren

Sofia Nilsson Westman

Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna
Mäklare Sofia Nilsson Westman, Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna
+46738999527