Ödenäs Olofsered 893

Alingsås Se på karta

695 000 kr

Visa bud
Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
74 m²
Tomtarea
2 770 m²
Byggår
1876
Driftkostnad
16 710 kr/år
Antal besök
16 907
Dagar på Hemnet
12

Välkommen till ett charmigt 1800-tals torp dryga halvtimmen från Göteborg , Borås och Alingsås.
Ödenäs-Olofsered ligger naturskönt och nära olika sjöar b.l.a Ömmern. Fina möjligheter till svamp och bärplockning samt fiske i omgivningarna.
Tomten erbjuder stora möjligheter för den trädgårdsintresserade eller för den som vill ha en plats för lugn och ro. Torpet inrymmer hall med trappa upp till sovloft och två rum, vardagsrum med öppen spis och insats. Kök med matplats och skafferi, murad spis med bakugn samt ett sovrum. Gamla fina brädgolv, spröjsade fönster och charmiga pärlpaneler.

Renoveringsbehov finns, vilket öppnar upp möjligheter för den händige. På fastigheten finns ytterligare ett charmig bagarstuga med vagnslid. Fastigheten har renoveringsbehov, men med potential för den som ser möjligheter och gillar byggnadsvård. På fastigheten finns fina stengärdsgårdar och gamla planteringar, fruktträd och en grävd brunn. Torpet har utedass bredvid bagarstugan.

Torpet är Q-märkt enligt klass B vilket betyder att det har ett högt kulturhistoriskt värde. Detta gör att man varsamt skall bevara torpets arkitektur vid renoveringar och i samråd
med kommunen få tillstånd vid eventuella till-ombyggnationer och renoveringar.

Fastigheten kommer att överlåtas med friskrivningsklausul.
Säljaren friskriver sig således från allt ansvar beträffande så kallade dolda fel samt användnings- och dispositionsmöjligheter. Det ankommer således på köpare att noggrant låta undersöka fastigheten.
Se vår information om undersökningsplikt.

Kontakta Peter Kesselbring för vidare information 0733-127560

Läs mer hos mäklaren
Svensk Mäklartjänst AB