Öknatorp Änglunda

Barva, Eskilstuna kommun Se på karta

1 675 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
50 m²
Biarea
6 m²
Tomtarea
2 596 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1909
Driftkostnad
14 707 kr/år

Varmt välkommen till "Englunda" och detta charmiga torpställe med anor från tidiga 1900-talet. Det vitrappade torpet med sina röda detaljer och tegelfärgade tak ligger som en sommardröm inbäddad i omgivande grönska från bla. syrénbuskage och ett ståtligt lönnträd i tomtens bakkant. Stugan är större än vad man först kan tro, med en inredd vindsvåning som erbjuder hela 3 sovrum! Entréplan erbjuder ett trevligt lantkök, vardagsrum samt ett badrum med dusch och förbränningstoalett. Torpet har två eldstäder, en vedspis i köket och en kakelugn i vardagsrummet, ingen av dem är i bruk fn. Borrad vattenbrunn finns.

Den stora tomten om 2596 kvm ligger avskilt med hagmark och skogsområden intill, ett lugnt, fridfullt och naturnära läge. Närmsta granne några hundra meter bort är en bondgård. Tomten ger fina möjligheter till både lek och vila och här finns gott om plats för odlingar om så önskas samt dessutom en gammal brunn som skulle kunna nyttjas för bevattning. Ett flertal fruktträd ger en fin trädgårdsmiljö. Från torpets stora altan njuter man av utsikten över trädgården och ner mot hagarna, och har du tur så skymtar en älg ute i skogslandskapet!

På fastigheten finns. förutom torpet, en äldre lada i behov av upprustning samt även en jordkällare.

Lantligt beläget mellan Strängnäs och Eskilstuna med Härad som närmsta tätort där påfart till E20 finns, ca 10 min biltur från torpet.

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna

Kontakta mäklaren

Anne Danielsson

Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna
Mäklare Anne Danielsson, Svensk Fastighetsförmedling Eskilstuna
+46708559379