Glöte 610 + Glöte 612

Härjedalens kommun Se på karta

2 550 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
77 m²
Tomtarea
3 638 m²
Byggår
1981
Driftkostnad
31 922 kr/år

Bo med rofylld natur runt knuten i vackra Glöte. Annonsen gäller både en bebyggd och en obebyggd fastighet som säljs tillsammans. Här får man ett avskilt läge med närhet till alla sorters friluftsaktiviteter, vacker natur att upptäcka året om samt ett rikt djurliv. Vintertid tar man sig enkelt ut på skoterled och på Glötesjön brukar ett klassiskt längdspår dras. I närheten finns en populär pulkabacke med grillplats. Sommartid kan man bland annat cykla, vandra, paddla och fiska i området. Till Lofsdalen med mataffär, sportbutiker, café, restauranger, fjällanläggning och annan service tar det bara ca 10 minuter med bil.

Den första fastigheten, Glöte 610, är bebyggd med ett fritidshus på 77 kvm med vidbyggt skotergarage och en fristående bastu. Längs med tre av husets väggar löper en veranda, delvis under tak. Här finns plats för härliga stunder i eftermiddagssolen omgiven av rofylld natur. Stugan har renoverats med både nytt kök och badrum samt nya massiva trägolv. Storstugan är ljus och trivsam med en värmande braskamin i hörnet som även ses från matplatsen vid köket. Här finns tre mysiga sovrum, två med dubbelsäng och ett med våningssäng. Badrummet har WC, dusch och tvättmaskin. Praktisk förvaring finns bland annat i det varmbonade förrådet vid entrén och i skotergaraget. Blir man sugen på att basta finns ett fristående bastuhus med vedeldad kamin där man gärna lutar sig tillbaka efter en aktiv dag på fjället, kanske med ett uppfriskande dopp i nysnön som avslut. Skulle man vilja koppla upp sig mot omvärlden så finns fiber installerat i huset vilket också gör det smidigt om man vill arbeta på distans eller kanske ladda ner en film till soffmyset.

I priset ingår även en obebyggd tomt som ligger innanför den bebyggda fastigheten. Tomten är en lätt sluttande skogstomt på 1 533 kvm, adressen är Glöte 612 med beteckning Härjedalen Glöte 12:27. Båda fastigheterna ligger utanför detaljplanelagt område och det finns därmed ingen fastställd byggrätt. Beslut tas från fall till fall och för fler frågor hänvisas direkt till Miljö och byggavdelningen på kommunen. Fastigheten kan inte anslutas till kommunal lösning för vatten och avlopp. För frågor gällande bygglov och enskilda avlopp kontakta Bergs och Härjedalens miljö och byggnämnd växel 0680-161 00 eller [email protected] samt Vatten och Miljöresurs, [email protected] eller telefon 010- 25 15 315. Anslutningsavgift för el tillkommer för den obebyggda fastigheten och är f.n 38 125kr ink moms.

Läs mer hos mäklaren
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Kontakta mäklaren

[email protected]

Lofsdalens Fastighetsbyrå AB
Mäklare info@lofsdalenfastighet.se, Lofsdalens Fastighetsbyrå AB
070-2113518