Hållan

Härjedalens kommun Se på karta

6 500 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
100 m²
Tomtarea
1 237 m²

Den svenska fjällvärlden är hetare än någonsin. Och alltfler drömmer om möjligheten att få vara med och skapa sitt eget boende för familjens vistelser året om. Här i det populära stugområdet Hållan erbjuds nu en attraktiv möjlighet till ett spännande projekt. Alldeles intill längdspår och skoterled ligger 4 obebyggda tomter där man nu planerar att bygga. I den första etappen bebyggs två av tomterna, fastigheterna Funäsdalen 32:159 samt Funäsdalen 32:160.

Huset som ska uppföras är ett stilrent och tidlöst Ladhus i ett plan på 100 kvm med grånad träfasad som smälter in i naturen. Invändigt samlas man gärna i de stora sällskapsytorna som utgör mittpunkten i huset med takhöjd i nock och stora fönsterpartier som släpper in ljuset och den rofyllda fjällnaturen. Här blir naturen en del av innemiljön. I det stora allrummet ryms både soffgrupp, matplats och ett snyggt integrerat kök med köksö. Från hela rummet kan man njuta av eldens sken från braskaminen. Huset har tre sovrum, ett med plats för dubbelsäng och två sovrum med våningssängar- totalt minst 8 bäddar. Här finns även en separat toalett samt ett badrum med bastu. I samband med entrén finns också en groventré med tvättstuga. Interiören går i en vilsam färgskala med gedigna materialval såsom grånad träpanel på väggar och i tak, ljust ekgolv och grått klinker. Här är det lätt för en ny ägare att själv möblera och sätta sin personliga prägel på inredningen. Garage finns som tillval!

Området Hållan är en trivsam stugby mitt i fjällparadiset där man bor omgiven av fjäll och vacker natur, med direkt närhet till längd och skoterleder. På bara några minuter med bil når man Funäsdalen och Funäsfjällens olika skidanläggningar. Helt enkelt en perfekt utgångspunkt för ett aktivt friluftsliv året om.

Från Hållan går bland annat led till Malmbäcksstugan som mestadels går över högfjäll. Det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. Och i Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. Det är även nära med bil att ta sig till flera skidanläggningar inom destination Funäsfjällen. Vill man inte åka bil så har skidbussen hållplats precis utanför längs väg 84.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Malin Nyström

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
Mäklare Malin Nyström, Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
0705-88 61 27