Höglandet Forellvägen 15

Härjedalens kommun Se på karta

5 650 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
107 m²
Tomtarea
1 012 m²
Byggår
2018
Driftkostnad
35 451 kr/år
Antal besök
8 065
Dagar på Hemnet
16

Vackert, vilsamt och genomtänkt i minsta detalj. Det är den första känslan man får av detta fantastiskt fina hus med underbart läge på Höglandet. Här bor man högt och fritt med vyer mot Lofssjön i söder och fjället Hovärken med skidbackar i nordost. Själva huset är en dröm för den som älskar inredning och fina materialval. Här möts man av stora sociala ytor, väggar och tak i ljuslaserat trä och takhöjd upp i nock. Stora härliga fönster låter naturen bli en ständigt skiftande del av innemiljön. Allt detta bidrar till en skön rymd och ljus, luftig känsla. Möbler och skåpluckor går i en behaglig färgskala, som bryts av med svarta detaljer, bland annat den vackra braskaminen och kökets dekorativa belysning. Och kanske det bästa av allt – i stort sett allt ingår i köpet. Så med andra ord är det bara att få nyckeln i handen och sedan flytta in.

Enplanshuset, som är byggt 2018, är på 107 kvm. Kök och allrum utgör husets välkomnande sociala nav, där man gärna tillbringar tid framför utsikt och brasa. Det är som gjort för att umgås under matlagning och långa middagar, innan kvällens brädspel tar vid. Huset erbjuder även tre fina sovrum, varav ett större föräldrasovrum. Samtliga har bra förvaring. Badrummet är härligt rymligt med plats för bland annat dusch, wc, tvättmaskin och en bastu med kombiaggregat vilket innebär att man kan välja om man vill torrbasta eller ångbasta. Dessutom finns en fräsch separat toalett och en rymlig hall med gott om plats för avhängning.

Utvändigt löper en altan längs hela husets södra sida med fantastiska vyer över sjö och fjäll. Den kan även nås från badrummet på kortsidan. Så att springa ut och rulla sig i snön under kvällens bastubad kan bli en uppfriskande tradition.
Tomten på 1012 kvm är fint iordningställd med grusad uppfart, parkering och gång upp till huset. Vid entrén finns ett oisolerat förråd med plats för skidor och annan utrustning. Skoterförrådet på baksidan har plats för en skoter och annan förvaring.

Höglandet är ett hett tomtområde för fritidshus i Lofsdalen. Och det är inte så konstigt. Läget är högt och vackert (880-750 m.ö.h.) med underbara vyer i alla riktningar. Här får man en magisk känsla av att befinna sig mitt i fjällvärldens centrum. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens skidanläggning är belägen. Tack vare det eftertraktade läget har husen på Höglandet även stor uthyrningspotential.

Läget är bästa tänkbara med ski in/ski out till Lofsdalens attraktiva skidanläggning, Man tar sig till och från liftsystemet på skidor, via nedfarten Stora stugsvängen eller skidleden nedanför Regnsbågsvägen. Om man vill variera sig, så finns fina längd-, tur- och skoterleder alldeles i närheten. När snön försvunnit finns ett stort intresse för att vandra utmed vackra leder, likaså cykling och multileder, något som det satsas på i området. Två spännande nyheter till vintern 21/22 är att Fjällhotellet öppnar igen och att Lofsdalen ska få en egen padelhall.

Fjällparadiset Lofsdalen är en genuin och personlig ort i härliga Härjedalen som växer så det knakar.
Till bykärnan är det ca 3 km. Här finns all tänkbar service - matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, turistbyrå, bensinmack m.m. Till centralorten Sveg är det 6,5 mil.

Läs mer hos mäklaren
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Kontakta mäklaren

[email protected]

Lofsdalens Fastighetsbyrå AB
070-2113518