Messlingen Skogsvägen 28

Härjedalens kommun Se på karta

1 875 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
56 m²
Tomtarea
167 m²
Byggår
1979
Driftkostnad
25 281 kr/år

Fräscht renoverad och kvadratsmart stuga på 56 kvadrat i Fjällriket Baggården, Messlingen. Här bor man med direkt närhet till ett stort utbud av friluftsaktiviteter året om.

Stugan har hela 3 sovrum med bra förvaringslösningar och 6 bäddar. Storstugan har gott om plats för soffgrupp och mys framför braskaminen, de stora fönstren samt balkongdörren släpper in naturen och ger ett härligt ljus. I öppen planlösning finns matplats med renoverat och fullt utrustat kök. I hallen har man bra användningsmöjligheter samt torkskåp och här är även ingången till det fräscha och helkaklade badrummet med dusch och tvättmaskin. På altanen finns en vidbyggd, vedeldad bastu för härlig avkoppling efter en fartfylld dag på fjället!

Baggården är en unik fjällanläggning med ett 50-tal stugor och servicebyggnader. I stugbyn finns flera gamla stugor, soldattorp och härbren, de äldsta från 1700-talet, som fått modern standard. De flesta som bor här värdesätter de fina längdåkningsmöjligheterna, skoterspåren, vandring och cykling samt det spännande fisket året runt. Sjön Messlingen ligger bara ett stenkast bort och till Mittån är det cirka en kilometer.

Från Baggården är det också nära till fjällmassivet Kappruet med flera kilometerlånga nedfarter i olika svårighetsgrader. Och här befinner vi oss i ett av Sveriges alpina centrum, med bekvämt avstånd även till andra anläggningar såsom Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen. Med mer än 700 meter över havet är det här ett av Sveriges mest snösäkra områden.

Naturen och de mäktiga fjällen gör sig ständigt påminda. Blickar man söderut ser man Anåfjällen med Blåstöten och i norr skymtas topparna östra och västra Stoljan, som tillhör Flatruet-området. Fjällvärldens flora och fauna ger starka naturupplevelser. Här finns bland annat älg, räv, rådjur, järv, mård, utter, bäver och björn.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Malin Nyström

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
Mäklare Malin Nyström, Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
0705-88 61 27