Rörosvägen 527

Härjedalens kommun Se på karta

2 295 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
67 m²
Tomtarea
1 356 m²
Byggår
1960
Driftkostnad
29 928 kr/år

Timrad fjällstugecharm med vacker utsikt i Tänndalen. Här bor man nära all sorts skidåkning och kan lätt ta sig ut med både längdskidor och skoter på härliga fjälläventyr. Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Vad sägs om att fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp. Här är det enkelt att göra härliga dagsutflykter och välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

Fastigheten ligger i anslutning till väg 84 där skidbussen passerar. På bara några minuter med bil når man Hamras skidområde och åt andra håller ligger Funäsdalen med både skidbackar och ett trevligt utbud av affärer och restauranger. Stugan är i två plan med 3 sovrum, kök och badrum samt en härlig storstuga med braskamin. Under huset finns en fräsch källare med gott om plats till både förvaring och skotrar. Här finns också ett fristående, timrat förråd samt ett uthus med vedbod och utedass.

Tänndalen ligger 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. En normal vinter faller cirka tre meter snö och skidsäsongen pågår ofta från oktober ända till maj. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäskröket och Kappruet.

Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. En plats där man fortfarande kan uppleva den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med familj och vänner.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Malin Nyström

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
Mäklare Malin Nyström, Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
0705-88 61 27