Tänningevägen 64

Härjedalen Se på karta

5 950 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
160 m²
Biarea
3 m²
Tomtarea
1 804 m²
Byggår
2008
Driftkostnad
35 270 kr/år

I Tänndalen, ovanför gamla Tänndalshotellet och bara några minuters promenad till skidstadion, ligger det här gedigna 8-tums timmerhuset i souterräng med underbart läge och milsvid utsikt. Hela fastigheten andas kvalitet och omsorg, det är mycket välskött med det där lilla extra. Eller vad sägs om stora sociala ytor för familj och vänner med högt och fritt läge där man blickar ut mot fjäll och sjö. Här äter man vid den trivsamma matplatsen eller så väljer man kanske att kliva ut på balkongen som löper utmed hela husfasaden i söder. En murstock skärmar delvis av kök från vardagsrum med öppens spis mot soffgruppen och vedspis vänd mot köket. På övervåningen finns även ett stort sovrum. Huset erbjuder även ett generöst hemmaspa en trappa ned. Den har en relaxdel, som även kan användas som ett tredje sovrum, med braskamin, diskho och kyl, jacuzzi, bastu och dusch. Här finns även plats för träning om man så önskar. På samma våningsplan, finns husets andra sovrum med utsikt mot naturen, en tvättstuga samt fräsch wc.

Det är gott om förvaring både inom- och utomhus. Inne finns en rymlig hall med garderober, ett förråd på nedre plan med skåpförvaring, och hel garderobsvägg i båda sovrummen. Vid entrédörren finns ett utvändigt förråd för verktyg, skyfflar, skidor mm. Och på tomten står ett fristående timrat förråd, perfekt för redskap, utrustning och ved.

Utvändigt slås man av den vackra färgsättningen som tillsammans med torvtaket förstärker den härjedalska karaktären. Naturtomten på drygt 1800 kvm ligger högt och fritt med utsikt över fjäll i flera väderstreck, bland annat Storvigeln (1561 m.ö.h), Rödfjället och Hamra. Huset ligger på 783 m.ö.h. Vid infarten finns parkering för ett par bilar.

Precis vid infarten till stugan passerar elljusspåret och övriga längd- och skoterspåren i närheten leder bland annat till utflyktsmålen Andersborgs våffelstuga och Malmbäckstugan. I stugområdet finns en anslutningsled till skoterledssystemet. Med Europas mest omtalade skidsystem för längdåkning ett stenkast bort, finns det förstås mycket mer att upptäcka. Det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. Och i Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De fem meter breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner och av en specialbyggd bandförsedd traktor för att hålla toppklass.

Föredrar man utförsåkning så är det nära till Tänndalens liftsystem, men även skidanläggningen Funäsdalsberget. Valmöjligheterna är uppskattat stora, med gemensamt ski-pass som gör åkningen extra varierad. I Tänndalen finns det 53 nedfarter, skidskola, längdspår, restauranger, sportshop, aktiviteter och storslagna fjällvyer. Här faller massor av snö under en vinter och skidsäsongen varar från november till maj.

Sommartid är det bara att snöra på vandringskängorna och uppleva härliga fjällvandringar med storslagen utsikt. Och gillar man fiske så finns alla förutsättningar i bäckar och sjöar året om.

I Tänndalen, och även i byn Funäsdalen en dryg mil bort, finns ett stort utbud med det mesta man behöver, bland annat välsorterade butiker, hälsocentral, apotek, museum, turistbyrå, bibliotek, systembolag, taxi, restauranger och pubar.

Läs mer hos mäklaren