Grönövägen 3

Ingarö - Björkvik, Värmdö kommun Se på karta

4 750 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
83 m²
Tomtarea
3 056 m²
Byggår
1972
Driftkostnad
26 119 kr/år

Med avskilt läge i Björkvik återfinns detta charmiga fritidshus med minimal åverkan på sin vackra naturtomt. Området präglas av fina naturmarker och har vår vackra skärgård som granne.

Huset uppfördes som sommarresidens av nuvarande ägare under början av 1970-talet och har bevarats väl och underhållits under tiden. Genomgående fina trägolv, otroligt vacker kakelugn, stora fönsterpartier som ger fint ljus och härlig vy över naturen. I början av 2000-talet lät ägarna bygga till ett stort allrum med vacker braskamin, även här kan du landa som om du vore mitt i naturen tack vare de stora fönsterpartierna mot husets baksida. Husets planlösning präglas av stora sociala sällskapsytor samt en avskild bodel med två sovrum och badrum i anslutning till hallen. Friggeboden inhyser extra sängplatser för övernattande gäster.

För den som önskar att bygga till eller bygga nytt så har området generösa byggrätter, se mer under dokument planbestämmelser.

Naturtomten har bevarats och husets avtryck är minimalt på den stora och bevarad skogstomten om 3056 kvm. Några enstaka stigar och ytor är ordnade men utöver det är det lingon- och blåbärsris, björkar, granar och berghällar som har företräde och ger naturligt insynsskydd mot grannar. När du anländer till huset möts du av en vacker vägg av rhododendron som även gör altanen på framsidan mer privat.

Närheten till naturen och skärgården bjuder in till ett aktivt friluftsliv i orörd naturmark med strövområden rika på bär- och svamp. En kort promenad bort hägrar Stora och Lilla Sand, bland Stockholms mest populära stränder, vackert inbäddade i karg skärgårdsnatur. Lunch, middag eller ett glas vin i solnedgången kan avnjutas vid Björkviks Bistro endast några minuters promenad bort från huset. Efter en något längre promenad nås Björnö Naturreservat med strövområden, strand och klippbad, snorkelled och utsiktstorn med panoramavy ut över hav och öar i vår vackra skärgård. På Björnö finns det även möjlighet att hyra kajak och paddla ut bland öarna.

Björnö ekonomisk förening MSV äger och förvaltar markområdena med skog, stränder och ett större vattenområde. Medlemskap i MSV följer med fastigheten. Vid Klacknäset anordnas traditionellt midsommarfirande. Tennisbanor finns att tillgå för de som är medlemmar i tennisklubben. I området finns båtsällskap med möjlighet att hyra alternativt köpa båtplats, vid Björkviks brygga alternativt vid Småängsvikens båthamn på Björnö. Med båt har man direktaccess vidare ut till mellersta skärgården med populära utflyktsmål som Sandhamn, Rögrund och Möja.

Området trafikeras av busslinje 429 samt 428. Resan till Slussen tar ca trekvart, motsvarande resa med bil tar ca 35 min. Alternativt tar man bilen till infartsparkeringen vid Brunn eller Värmdö Marknad varifrån motorvägsbussar avgår var tionde till femtonde minut beroende på tidpunkt på dagen. I Brunn finns välsorterad mataffär med stort ekologisk och närodlat utbud. Inom närområdet finns flertalet förskolor samt skolor upp till nionde klass.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Värmdö

Kontakta mäklaren

Ludvig Carlsson

Bjurfors Värmdö
Mäklare Ludvig Carlsson, Bjurfors Värmdö
0707820028