Klåveröd 1712

Söderåsen Se på karta

295 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
32 m²
Biarea
14 m²
Tomtarea
1 226 m²
Byggår
1975
Driftkostnad
4 286 kr/år
Antal besök
1 709
Dagar på Hemnet
11

Här är en fin möjlighet att skaffa sig ett fritidshus på toppen av Söderåsen, vid Söderåsen National Park - se bilaga. som är ett unikt naturskönt område med många utflyktsalternativ och en kort bilresa från Helsingborg eller Malmö. Shoppingmöjligheter i Ljungbyhed med alt.
Här kan du besöka gamla herrgårdar och 1 kloster mv., eller så kan du ta Serpentinvägen upp till toppen av Söderåsen i södra änden där bland annat. ekodalen ses som en urgammal ravin som sträcker sig flera km. Möjligheterna är många - försök att googla Söderåsen och läs tidigare ägares historiska uppgifter om fastigheten 1994 och tillbaka i tiden - se pdf-bilaga
Fastigheten består av fritidshus 32 m2, 2 gäststugor varje 7 m2, 1 uthus och utomhustoalett.
Husen är helt avskilda belägna avskilda ca. 100 m från vägen som går över åsen. Tomten är delvis naturlig tomt och gräsmatta. Tomten gränsar till bokskog bakom huset och till äng / åker på framsidan med utsikt.
Huset är byggt på sockelsten, röd träbeklädnad, takpapp på taket, fönster med 1 - glas, delvis nyare grå plastrännor och nyare svarta stålrännor, vita hörn och gröna fönsterluckor. Bra takhöjd inomhus.
Sovrum med fast våningssäng 1½ man. Lackerat parkettgolv, målat hessian på väggar och vitt pigmenterat tak i trä. Kök med gammal vedspis (Husqvarna nr 729) äldre köksskåp med blå dörrar, handfat med avlopp (inte vatten indraget). Lackerat trägolv, vita väggar och tak. Vardagsrum med öppen spis. Plastlaminatgolv, målade väggar.
Utedass på baksidan av huvudbyggnaden.
Gäststuga (närmast huvudbyggnaden) byggd på plintar, röd träbeklädnad, takplåt av stål, takrännor i grå plast, nyare fönster med termoglas och vita hörn.
Ett rum med lackerat trägolv och vitmålade träväggar och tak. Våningssäng med 1½ + 1 man.
Gäststuga 2: Röd träbeklädnad, takpapp på taket.
trägolv / plattor, ny träbeklädnad på väggarna och trätak
Depotrum ca. 1 m2 - ny träbeklädnad på väggarna. Vedskjul i förlängning av en gäststuga.
Säljarens ytterligare information: Vårt hus är en liten mysig stuga som ligger helt ostörd i skogen i Ströv-området precis uppe från nationalparken, nära sjön Dammen. Stugan i sig är ca. 32 m2 och innehåller vardagsrum med öppen spis, matplats och hörnsoffa.
Kök med gasbrännare, gaskylskåp och en fantastisk minikamin, Husqvarna, som vi alltid lagar mat på och också fungerar som en mycket effektiv värmekälla - sovrum där är en våningssäng som är 1,20 m bred, så att du kan sova till exempel 2 vuxna och 2 barn. Dessutom finns en gäststuga på ca. 7m2 med våningssäng och totalrenoverad annex på ca. 7 m2 med en enda sovplats. Det finns ett badrum på 5m2 med bord, handfat och spegel och där har vi också vår campingtoalett och duschsystem. Dessutom finns det vedbod och uthus för förvaring. Vi får vatten från en brunn som ligger på tomten bredvid den, precis uppe på vår mark. Denna brunnrätt registrerat med servitut, precis som bruksrätten för grusvägen som leder upp till vägen registrerat som servitut.

Läs mer hos mäklaren
Dansk Ejendoms Consult