Klockargränd 3

Drevdagen, Älvdalens kommun Se på karta

1 875 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
122 m²
Biarea
21 m²
Tomtarea
4 610 m²
Byggår
1964

Drevdagen är en känd fjällby med ca 50 fastboende som bor här året runt- när man är här så förstår man varför. Byn var en gång så stor att här fanns skola för barnen och Drevdagens fotbollslag är känt långt utanför socknens gränser för sina framgångar och att man hade flera lag samtidigt i herrfotbollen, ett lag bestod nästan enbart av bröder från samma familj !
Drevsjön ligger inne i byn där många fastigheter ligger längs med den och många andra kan se den från sina hus. På vintern är det snöskoteråkning som är den största attraktionskraften här och de flesta känner väl till Drevfjället som åker skoter i Norra Dalarnas skoter eldorado tillsammans med Gördalen dit man enkelt tar sig med de preparerade lederna som går från Drevdagen och tar dig ut i de milsvida skogarna och vildmarken med alla dess fiskesjöar och andra utflyktsmål som man bara måste besöka någon gång !
Inne i byn finns på vintern även en restaurang.
Denna lilla gård som nu ska säljas är ett större hus med 4 sovrum och ett större garage med plats för många skotrar och andra fordon. Det är väldigt sällan som det kommer ut något hus till försäljning här.
Huset är i gott skick och ägaren har renoverat och underhållit vid behov, men som ni ser på bilderna så är det bara att flytta in direkt om man vill det.
Värmen med luftvärmepump och kamin är den perfekta kombinationen då det alltid är varmt oavsett om man eldar eller inte.
Fastigheten kommer att styckas av med marken söder om garaget, ägaren har byggt ett nytt garage där och ska även bygga ett nytt hus bakom garaget. Den avstyckade marken kommer att vara ca 2300 kvadratmeter.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Idre Älvdalen

Kontakta mäklaren

Daniel Nyström

HusmanHagberg Idre Älvdalen
0708-344 443