Gäddeviksås Skatebacken

Gäddeviksås, Tingsryds kommun Se på karta

2 700 000 kr

3 200 000 kr -16 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
112 m²
Biarea
14 m²
Tomtarea
5 410 m²
Byggår
1700
Driftkostnad
18 950 kr/år

Gäddeviksås Skatebacken - ett enskilt beläget "paradis" med närhet till sjön Mien och omgiven av vackra ekbackar i ett böljande beteslandskap. Här möts gammalt och nytt, ute och inne....Den nuvarande ägaren har genom en tillbyggnad tillfört huset ytterligare en dimension - och den nya delen av torpet leder dig ut till det stora trädäcket med både pergola och en mindre terrasspool. Här kan du spendera varma sommardagar och härliga ljumma grillkvällar med släkt och vänner.

I den äldre delen av huset finns ett mysigt kök med bl.a platsbyggt skafferi, porslinsho och ett genuint skurgolv. I anslutning till köket finns ett delvis inglasat matrum med franska dörrar ut mot trädgården och stämningsfull gjutjärnskamin. Här kan du duka upp till både midsommarlunch och julbord ! Svalare dagar tänder du en brasa och kryper upp i soffan med en god bok......

En våning upp finner du ett romantiskt sovrum som badar i ljus - helt i vitt - med vacker utsikt över trädgårdens lavendelrabatt och fruktträd. Den äldre delen av av torpet har anor från 1700-talet och enligt uppgift bodde här en gång i tiden traktens barnmorska.

Trähuset som omfattar ca 112 kvm boarea ligger 5 min promenad (ca 440 m) från sjön Mien där det går att ta ett svalkande dopp. Vill man hellre besöka en badplats med bryggor så kan du ta dig till Midingsbråte, ca 1,5 km från huset. Omgivningarna är magiska med fina promenad- och cykelvägar. Här finner du rikligt med svamp i gränslandet mellan Blekinge och Småland.

I denna oas kan du bo permanent eller så nyttjar du det som ett fritidshus stor del av året. Fiber finns och underlättar ju för den som vill fortsätta arbeta hemifrån efter pandemin. Välkommen att boka visning !

Läs mer hos mäklaren
Tingsryds Fastighets- & Juristbyrå AB

Kontakta mäklaren

Erika Henmalm-Koch

Tingsryds Fastighets- & Juristbyrå AB
Mäklare Erika  Henmalm-Koch, Tingsryds Fastighets- & Juristbyrå AB
0701-82 13 23