Renstigen 13

Härjedalens kommun Se på karta

5 850 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
120 m²
Tomtarea
1 301 m²

På Renstigen 13 vid familjära Tänndalsvallen, med lift och gemytligt café, byggs i skrivande stund ett härligt fjällboende. Ett lyxigt enplanshus på 120 välplanerade kvm med gott om plats för stora familjen, släkt och vänner. Här bor man omgiven av rofylld fjällnatur med längd och skoterspår i anslutning till tomen.

Huset som byggs har en diskret och stilren fasad med liggande träpanel i grå ton samt ett svart, falsat, plåttak och svarta fönster och dörrar. Invändigt är ytorna generösa med härliga samvaroytor i mitten där köket med köksö blir en snygg del av interiören. Här finns även gott om plats för ett rejält matbord att samlas kring och sköna soffor för avkoppling. Självklart med braskamin som sprider både värme och ett behagligt sken i hela rummet. Huset har 4 härliga sovrum samt två badrum, ett i samband med hallen där man även har teknikrum samt tvättmaskin och torkskåp. Det andra badrummet ligger i andra delen av huset och här finns också en bastu. Den vindskyddade entrén har ett utvändigt skidförråd och vid infarten byggs ett rejält garage.

Tänndalen har utsetts till Skandinaviens bästa skidort, vilket innebär att orten är älskad av skidåkare. Och det är lätt att förstå. Här vistas man i en genuin fjällmiljö med upplevelsen av orörda vidder. Det är snösäkert och kanske bäst av allt – det är nära till det mesta! Alldeles utanför stugdörren når man det omtalade Nordic Ski skidsystemet som med sina 300 km preparerade längdspår lockar skidåkare från hela världen. Populärt är också att ta en tur till någon av våffelstugorna Andersborg och Malmbäcksstugan ett par kilometer bort.
Föredrar man utförsåkning så har man tillgång till fyra alpina skidsystem i närområdet - Tänndalen, Funäsdalen, Ramundberget och Tännäs. I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader.

Men Tänndalen är inte bara en vinterort. Här erbjuds underbara upplevelser och en mängd aktiviteter för alla åldrar året om. Från stugan har man nära till fantastisk fjällvandring och MTB-leder. Man kan även jaga, rida, fiska, plocka bär och svamp - bara för att nämna några exempel.

Butiker och annan service nås snabbt och enkelt. Närköp i Hamra är närmast och i Funäsdalen 15 km bort finns bland annat apotek, vårdcentral, restauranger, systembolag, bowling, padel, matbutiker och inredningsbutiker.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Malin Nyström

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
Mäklare Malin Nyström, Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
0705-88 61 27