Sörbo 451, Ellös

Orust, Orust Se på karta

7 900 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
221 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
1 381 m²
Byggår
1961
Driftkostnad
37 724 kr/år
Antal besök
23 000
Dagar på Hemnet
20

Längst ut på berget ovan Ellös med 300 grader makalösa utsikter över den gigantiska arkipelagen, med bl a Gullholmen, Rågårdsvik, vattentornet i Lysekil, eldflamman i Brofjorden i blickfånget, erbjuds ett trivsamt och rymligt utsiktshus i 1 & 2 plan om 236 kvm med marin inredning, 2 vardagsrum, 3-4 sovrum, öppen spis, braskamin, inomhuspool, bastu, fiber, 4 st AC/värmepumpar och 2 egna båtplatser för djupgående båtar. Trätrappor till badstrand precis nedanför. Stor bergs- & trädgårdstomt som sista fastighet på vägen. Ett privat, insynsskyddat paradis för natur- och havsälskande människor, en timma från Göteborg.

Med en snabb båt når man bland annat Gullholmen, Lysekil, Käringön och Mollösund inom 30 min. Legendariska Taube-trakter med Malö strömmar, Flatön och Handelsman Flink. Med bil nås Orust Golfbana i Morlanda inom 10 min. Ja, den positiva listan kan göras hur lång som helst.

Sväng av till vänster strax efter Ellös och innan Morlanda Handelsträdgård samt följ den slingriga vägen omkring 1,5 km så långt det går. Här bland bergsknallarna tronar huset med utsikterna i eget majestät. Kör ända fram till entrén eller parkera i gruset intill gräsmattan och känn dig välkommen in. Här väntar något alldeles speciellt, långt ovan alla förväntningar.

Vi går in via altanen på entrésidan.

Hallen har en ekparkett i original, avhängning och gästtoalett. Köket ligger öppet med inredning i brutet vitt och ek. Komplett utrustat med köksö och plats för ett matbord. Innanför köket finns ett grovkök med tvättmaskin och torktumlare.

Via hallpassagen kommer vi till en trevlig matplats vid ett stort fönsterparti i vinkel med vyer över bergen mot Gullholmen och Rågårdsvik. I motsatta delen av sällskapsrummet finns bra plats för en sittgrupp. Öppen spis med gjutjärnskassett skapar trivsel.

På entréplanet finns även 2 sovrum, poolrummet med toalett och bastu samt utgång till ett stort trädäck och gäststugan. Här finns även ett förråd som man når utifrån.

En trappa upp ligger det andra vardagsrummet med braskamin och en rad stora fönsterpartier vända mot utsikterna. En stor soffgrupp i mitten av rummet känns inbjudande såväl som en matsalsdel i vinkeln med stor fönsterkupa. Golvet är nåtat skeppsgolv i oljad massiv ek och både golv och tak är lagda av Orust snickare med lång erfarenhet av båtbygge från Hallberg Rassy varvet i Ellös. Dekorativ takpanel av mattlackat cederträ, importerat från Canada. Belysningen består av infällda, dimbara takspotlights i mässing, som skänker ett behagligt ljus och lyfter fram de exklusiva träslagen. Väggen mot sovrummet med infälld ”barhylla” är klädd med panel i valnöt.

Stort sovrum intill med garderober och utgång till terrass samt bron över till berget och oktogonen eller det åttahörniga däcket för fantastiska stunder med makalösa vyer. Frukost, lunch eller middag. Närsomhelst kan arkipelagen med skärgårdssamhällena ge andlösa upplevelser när man sitter på första parkett och ser allt från segel och motorbåtar till ångaren Bohuslän och stora bogserbåtar, passera på väg in till Uddevalla. Ibland ligger havet spegelblankt som ett nybonat golv och ibland drar kulingen in när man sitter framför den värmande braskaminen och ser solen sakta sänka sig ner i havet i väst.

På det andra våningsplanet finns även ett badrum, förråd och en ”kommandobrygga” helt klädd i teak med äkta nåtat däck och vidunderlig utsikt in mot Malö strömmar, där de två ensfyrarna syns blinka i öst.

Under en del av byggnaden fi

Läs mer hos mäklaren
Ahre Fastighetsbyrå