Södra Hållan 205

Funäsdalen, Härjedalen Se på karta

2 675 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
99 m²
Tomtarea
1 131 m²
Byggår
1991
Driftkostnad
33 747 kr/år

Husen belägna på Södra Hållan 205 inbjuder till ett välskött och fräscht fritids- eller permanentboende med ett lugnt och trivsamt läge mellan Funäsdalen och Tänndalen. Hörntomten i ytterkant av Södra Hållan är belägen strax intill den stora myren där Nordic Ski spåret passerar och sammanlänkar med 30 mil preparerade längdspår i hela Funäsfjällen.

Huvudbyggnaden är ursprungligen byggd 1991 och därefter tillbyggd 1998 och senast 2007. På 99 kvm boarea inryms ett välhållet boende med fyra sovrum, kök och storstuga i öppen planlösning samt separat matrum. Ett större badrum inrymmer dusch, handfat, wc och tvättpelare. Därtill finns ett separat, helkaklat toalettrum i anslutning till master bedroom.

Storstugan har en täljstensklädd braskamin, och installerad luftvärmepump. I hall och badrum finns klinker med elektrisk golvvärme. Därtill oljefyllda radiatorer i rummen.

På altanen med takutsprång finns ett isolerat förrådsrum med hyllförvaring.

På tomten finns ytterligare tre, praktiska byggnader och gott om utrymme för förvaring, helt enkelt. Ett dubbelgarage om ca 32 kvm med plats för två bilar. På motsatt gavel i garagebyggnaden, ett varmisolerat förråd om ytterligare 13 kvm.

Friggeboden om ca 10 kvm är en uppskattad gäststuga med våningssäng. Förrådsbyggnaden förvarar veden och utrymme för skoter.

Här bor du granne med vildmarken, vid foten av Rödfjället och njuter av skoter- och längdåkning direkt utanför dörren. Alpin skidåkning finns närmast på Funäsdalsberget, ca 6 km från stugan. Tänndalens Alpina skidområde nås med bil inom 10 minuter.
Det finns fortfarande tid för njutbar natur, cykling och vandring i vackra höstfärger på fjället. Här tillträder ni huset så snart ni vill, och samtliga möbler och inventarier som finns i byggnaderna ingår i köpet. Välkomna på en visning!

Läs mer hos mäklaren
Lindberget Mäkleri AB