Olserödsvägen 169-13

Maglehem med omnejd, Kristianstads kommun Se på karta

3 950 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
114 m²
Tomtarea
4 555 m²
Byggår
1968
Driftkostnad
25 891 kr/år

Det är inte bara Ernst Kirschsteiger som förälskat sig i omgivningen kring Olseröd. Det har även vi och förälskelsen slog till med full kraft på 60-talet för ägarna till denna sommarpärla. Sedan dess har de spenderat både somrar och helår på Olserödsvägen 169-13. Nu är det dags för en ny ägare att förgylla livet med glädjen till denna plats.

En stor portion charm och känsla, uppvuxen, lummig trädgård och ett fantastiskt läge med närhet till både hav och natur. Det är bara ett fåtal av attributen som denna sommarbostad erbjuder. Dessutom på ett strategiskt läge med närhet till diverse utflyktsmål och en svårslagen natur. På cykel tar man sig enkelt till strand och hav. Via bil är det nära både Åhus och Kristianstad i norr och Maglehem och Brösarp i söder. För den hurtiga går det att ta sig även dit med cykel. Området är högt beläget med utsikt över Hanöbuktens milsvida, vita sandstränder.
Olseröd är en konstnärsby med väletablerade konstnärer. Inte minst märks detta under påskhelgen då Konstrundan lockar mängder av besökare till orten.

Exteriört är detta ett charmigt ställe med svartvit korsvirkefasad och en insynsskyddad tomt som fungerar som såväl naturtomt som trädgårdstomt och som bjuder in till både gemenskap och lek.

På tomten finns två byggnader, placerade i ett V. Vi kallar den ena för huvudbyggnaden. Boarean här är taxerad till 114 kvm. Här ryms entré med hall och rymligt badrum. Åt höger från entrén finner vi två sovrum, rakt fram finns kök med matplats och till vänster är vardagsrum och matrum placerat.
En originell och ovanligt snygg trappa leder oss till ovanvåningen som har ett allrum med en härlig atmosfär samt ett sovrum.

Byggnad två tillkom något år senare än huvudbyggnaden och har en boarea på ca 45-50 kvm. Den rymmer två rum samt ett duschrum med bastu. Detta kan fungera väl som arbetsplats, gäststuga, ateljé eller liknande.

Dessutom finns ett friliggande garage med en yta på ca 55 kvm.

Sammanfattningsvis - gedigna materialval, en genomtänkt röd tråd och en trivsam atmosfär i kombination med en modern standard. Tillsammans med korsvirket och brädgolven ger det sammantaget en charm som är svår att motstå.

Varmt välkommen att boka visning och bekanta dig närmre med denna pärla!

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Kristianstad

Kontakta mäklaren

Sandra Berntsson

Svenska Mäklarhuset Kristianstad
Mäklare Sandra Berntsson, Svenska Mäklarhuset Kristianstad
0709-100619