Illerstigen 1

Salbäcksheden, Sälen, Malung-Sälens kommun Se på karta

12 800 000 kr

13 700 000 kr -7 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
9 rum
Boarea
260 m²
Tomtarea
1 239 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1996
Driftkostnad
68 265 kr/år

Högt uppe i Orrliden endast 2 kilometer från pulserande Hundfjället och Tandådalen finner du detta fantastiska timmerhus på hela 260 kvm.
Ett hus utformat med dalakänsla för det stora sociala umgänget men som även inbringar känslan av det äkta fjällhuset som du sökt efter.

Illerstigen 1 bemöter dig med en välskött gård med en exteriör som är iögonfallande för timmerhusälskaren. Rymlig gårdsplan med plats för flertalet bilar, separat byggt förråd i stil med huset.
Invändigt nås du av en rymlig hall med golv i skiffer och gott om plats för förvaring av allas ytterkläder. En separat toalett i direkt anslutning till hall.
Genom dubbeldörren i hallen kliver du rakt in i husets hjärta och husets vardagsrum med stor murad öppenspis med inslag av Älvdals sten. Högt i tak med synliga takbjälkar, grovt plankgolv och de smakfullt målade timmerväggarna som pricken över i:et.
Trapp upp till övervåning med två väl tilltagna sovrum med extra breda enkelsängar i varje rum.
Från vardagsrummet når du matplats med plats för 12-14 personer, fullutrustat kök med stora arbetsytor. Utgång till den vidbyggda altanen med läge i sydväst och en härlig utsikt mot anläggningarnas nedfarter.
Helkaklat badrum med toalett och dusch.
På entréplan finns även ett tv-rum/bibliotek och i anslutning ett master bedroom.

Husets nedervåning berikas även här av en sällskapsdel med stora öppna ytor, skiffergolv och öppen spis. Tre stycken sovrum varav det ena med dubbelsäng och de två andra sovrummen med extra breda våningssängar. På nedre plan erbjuds även ett helkaklat badrum med dubbla duschar och bastu. En separat toalett samt tvättstuga med tvättmaskin/torktumlare och gott om förvaring. Förråd med goda förvaringsmöjligheter och även här en groventré med torkskåp och extra förvaring.
Genom groventrén och ut på husets baksida finns uteplats i sydväst läge.
Huset är byggt med sannerligen gedigna materialval och en känsla av kvalité.

Väldigt höga uthyrningsintäkter med över 700.000 kr/netto per år.

Från fastigheten har du närhet till skog och natur. Vill du njuta av en tur på längdskidor innan frukosten har du anslutningsspåret till Myrflodammen-Orrliden-Gilleråsens strax nedanför tomten.
Ca fem minuters bilresa till Tandådalen och Hundfjällets skidanläggningar. Vill du lämna bilen hemma så har du Skid- och badbussen precis vid tomtgränsen som tar dig till alla Skistars anläggningar i Sälen.
Mindre än 10 minuter från Sälens nya flygplats Scandinavian Mountains Airport ligger Hundfjället vars skidområde inom de närmaste åren förväntas utvecklas enormt i strävan mot en internationell fjällresort i toppklass.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare vid intresse och visning.

Läs mer hos mäklaren
SkandiaMäklarna Sälen

Kontakta mäklaren

Oskar Flyrén

SkandiaMäklarna Sälen
Mäklare Oskar Flyrén, SkandiaMäklarna Sälen
076-8337700