Klobbvägen 18

Värmdö - Stavsnäs, Värmdö kommun Se på karta

2 650 000 kr

Bostadstyp
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
886 m²

Unik chans att bygga ditt eget drömhus för permanentboende eller fritidshus. Fastigheten ligger i gamla charmiga Stavsnäs by med badrocksavstånd till Östersjövikens bryggor, bad och båtplatser.
Tomten sluttar mot söder och har ett fantastiskt solläge. Fastigheten har idag ett godkänt förhandsbesked om 100kvm byggnadsarea (BYA) med möjlighet till suterrängvåning om 150 kvm. Fastigheten Stavsnäs 1:951 ligger utanför detaljplanen. VA-enheten Värmdö kommun har klar anslutningspunkt för vatten och spillvatten för fastigheten och är upprättad.

Dokument och mer fakta om detta finns under dokumentfliken.
Det går bra att åka ut och beträda fastigheten på egen hand. Vänligen respektera tomtgränserna, tydligt utmärkt med pinnar och gröna flaggor. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan samt löpande information om försäljningsprocessen.

Fastigheten har, trots att det ligger mitt i byn, ett avskilt läge. Du har endast grannar väster om fastigheten och i övrigt fritt. Från tomten tar du stigen ner till Östersjöviken och kan i bästa fall se glimtar av havet från ditt nybyggda hus beroende på hur du bygger och väljer att placera huset på tomten.

På promenadavstånd har du även Bageriet där du köper dina färska frukostfrallor, käkar lunch, tar ett glas på eftermiddagen eller en fika. Vill du sola och bada på klippor hellre än på sandstrand, ligger Näset nära med utsikt över Djuröbron. I sommarhamn ligger privata båtar för medlemmar i Byföreningen och här hittar du även Skärgårdsmuseet. Vinterhamnen når du via en vacker skogspromenad på 15 minuter och därifrån utgår ett antal kommersiella båtar till Stockholms skärgård som tex: Runmarö, Sandhamn, Idöborg och Nord Syd linjen. I vinterhamn finns en restaurang, en grillkiosk, små bodar med försäljning, en glasskiosk, en gästhamn, kajakuthyrning och service/bensinmack för båtar. I vinterhamn finns också den ”gömda” badvikspärlan: Susegårda med en vacker sandstrand, bryggor och klippor med utsikt över Nämdöfjärd.
Gillar du att röra på dig finns paddelbana, tennisbana och vackra skogs- och grusvägar för långa promenader och/eller jogging. På Djurönäset som du når med båt, bil, cykel eller en promenad, finns populära Sjöboden med underhållning och musikkvällar, liksom Folkparken med uppträdanden av kända artister. Djurönäset erbjuder även ett SPA med bastubad, infintypool, gym och en inomhusbassäng året runt.
Handlar gör du i en välsorterad ICA butik i Stavsnäs eller så åker du in till Gustavsberg där det finns tre köpcentrum med affärer, restauranger, apotek, systembolag mm. Där finns även Ittala och Kosta bodas outlet och ett porslinsmuseum med Stig Lindberg i fokus. På Djurö och i Gustavsberg finns vårdcentral och bibliotek. Det finns flera bra restauranger och utflyktsmål i direkt närhet till Stavsnäs: Vita grindarna, Strömma Krog och Kanalbar, Sandhamns värdshus, Seglarhotellet, Bullandö krog vid en av Sveriges största marinor, Svängen på Runmarö, Siggesta Gård, Motorverkstaden mfl.

I Stavsnäs bor du på landet med närhet till allt du behöver och goda kommunikationerna in till Stockholms city. Med bil tar det ca 45 minuter in till tullarna och med direktbuss till Slussen buss ca 55 minuter.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Värmdö

Kontakta mäklaren

Fabian Weerén

Bjurfors Värmdö
Mäklare Fabian Weerén, Bjurfors Värmdö
070-782 00 60