Ljunggårdsköp 27

Älmhult Karta & restider

FritidshusFritidshus

Huset är filmat både in- och utvändigt, så du kan komma på virtuell visning med en gång via denna länk: https://youtu.be/wuNDA_pgcO0. Se även under "dokument & länkar" till höger och klicka på pilen i högra hörnet, för att expandera boxen och följ sedan länkarna.

Ljunggårdsköp är ett genuint torp, byggt i liggande timmer, som är flyttat till platsen ca. 1880 och huset har därför bra takhöjd. Huset är i generellt gott skick och på ca. 80 m2 i boyta + goda möjligheter att inreda vinden, där ytterväggarna går ca. 1 m. upp, innan taket sneddar, så här kan bli ytterligare ca. 50 m2 boyta om man behöver platsen. Vinden i uthuset skulle också kunna inredas till ett par gästrum, om man behöver ännu mera plats. Husets originalitet är till stor del bevarad och framhävd, med bl.a. breda plankgolv och tak, spegeldörrar med handsmidda beslag och gamla trycken, eldstaden i köket m.m. Nyare kopplade fönster med spröjs i hela huset och bra nyare betongtegeltak som bör hålla många år till (ett par taktegel behöver rättas till). Ett sunt och rymligt torp, som kan användas till fritidsbruk som det är och vidareutvecklas efterhand. Det som behöver göras på kort sikt är ett nytt avlopp och om man vill göra ett riktigt badrum i den förbindelsen (endast WC idag). Avloppet från WC är till en sluten tank, vilket är godkänt, men BDT-avloppet är inte godkänt, så en tvåkammarbrunn med infiltration behöver etableras. Därutöver behöver skorsten och eldstäder kontrolleras av sotaren innan bruk, då här inte varit sotare sedan 2006, då skorstenen renoverades. Fast monterad stege på taket och glidskydd för markstege behöver monteras, enl. sotarens arbetsmiljökrav. De flesta inventarier kan köpas till eller medfölja enl. önskemål och avtal med säljarna.

Ut över huset finns en ladugård/uthus i gott skick med eternittak på ca. 60 m2 i bottenplan + rymlig vind med god plats för bordtennis, lek, stora fester eller kanske inredas till gästrum. I bottenplan finns vedrum, garage, gott om lagringsutrymme, rum med vattenpump/hydrofor och en tvättstuga.

2 265 m² (friköpt) mysig trädgård/naturtomt, omgiven av stengärdsgårdar, med ensligt läge inne på otrafikerad grusväg, med enstaka grannar på diplomatiskt avstånd, som inte stör (ca. 150 m. till närmaste). Tomten är omgiven av trevligt natur/kulturlandskap med ängar där kor betar om sommaren och så ligger skogen runt om, övervägande granskog, men också en hel del blandad lövskog, vilket bidrager till en mycket trevlig stämning på stället. Dock löper väg 120 (mellan Traryd - Älmhult) ca. 300 m. från huset fågelvägen norr om fastigheten och vägen kan höras, även om det inte är mycket störande. Om du söker den totala tystnaden, är detta inte rätt ställe, men kan du leva med lite trafik ljud i bakgrunden och uppskattar goda kommunikationer, kan du får mycket hus och läge för pengarna. Det har tidigare funnits vindkraftsplaner i området, men dessa är stoppade och i kommunens översiktsplan för 2016, är området omkring Römningen prioriterat som ett område med särskilt höga naturvärden, så det är inte troligt, att de kommer vara aktuellt i framtiden. Runt Römningen finns mysiga kulturstigar, skyltad cykelväg Römningen runt och området är ett av Sveriges hällkistetätaste områden. Ca. 2 km. till fin kommunal badplats vid Ramnäs i sjön "Römningen" (se bilder och film). Ca. 9 km. till Traryd och E4, så du snabbt kommer till Helsingborg eller Malmö. Ca. 16 km. till Älmhult med allt man behöver och givetvis det första IKEA. Ca. 20 km.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
80 m²
Tomtarea
2 265 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
11 309 kr/år
Byggår
1880
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Ljunggårdsköp 27 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
725 000 kr
Driftkostnad
11 309 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

16 578
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 144 dagar sedan, den 30 september 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips