FritidshusFritidshus

Sexton kilometer söder om Funäsdalen, i trivsamma Tännäs, ligger denna trevliga och välplanerade stuga. Fastigheten är belägen i själva byn, precis vid Tännäsberget med gångavstånd till restaurang Tännäsgården med eget mikrobryggeri och lokalproducerad öl. Precis vid infarten till Tännäs ligger Sportbutiken - Ladan med skidkläder och skiduthyrning.

Här bor man precis intill Nordic Ski-systemets 300 km välpreparerade längdspår, som lockar såväl motionsåkare som landslagsåkare från världens alla hörn. Här har man också tillgång till fina fiskevatten, vandringsleder och vintertid 45 mil välpreparerade skoterleder för en aktiv fritid. Omgivningarna ger en skön känsla av vildmark, inte minst när man kan se myskoxar i sin naturliga miljö eller spanar in Fjällvråk samt Stenfalk på branta klippväggar.

Tännäs är även porten till Rogens naturreservat, med fina vandringsleder och spektakulära vattensystem som inbjuder till fina naturupplevelser i kanot/kajak och långfärdsskridskoåkning.
Ytterligare en bit bort, ca 15 minuter med bil, så nås skidbackarna i Funäsdalen - snösäkra Funäsdalsberget med välpreparerade pister och den omtalade Funäsgondolen med skidåkning ända ner i bykärnan. Funäsfjällen är omringad av de högsta fjällen söder om polcirkeln och lever upp till förväntningarna av en riktig fjällby såväl sommar som vinter.

Läget på detta fritidshus är perfekt, inte minst för den bekväma närheten till service i byn och den milsvida utsikten. Från matplats, allrum och altanen blickar man ut mot natur och fjäll - ett scenario som ger ständiga upplevelser att njuta av.

Stugan, som består av 43 välutnyttjade kvadratmeter, erbjuder en öppen och social umgängesdel för familj och vänner. Här lagar man mat tillsammans, äter långa middagar vid den sprakande braskaminens sken och kanske avslutar kvällen med ett trevligt sällskapsspel eller en stund framför tv:n. Dagtid flödar ljuset in genom de fina fönsterpartierna, på kvällen kan månen spegla vackra siluetter i horisonten.

De två sovrummen erbjuder fyra-fem bäddar, två av dem i enkelsängar som kan ställas ihop till en dubbelsäng. De andra bäddarna är en våningssäng med bredare underslaf. I badrummet finns bland annat WC, dusch med glasdörrar och torkskåp.

Stugan är byggd 1969 men totalrenoverades 1992-1993, då det gjordes omfattande invändig renovering och tilläggsisolering av byggnaden.

Fastigheten är den näst sista vid återvändsgränd med behörigt avstånd från genomfartsvägen i Tännäs, och med en fin naturtomt om 318 kvm. Precis nedanför huskroppen är en grusbelagd väg och intill stugan finns en dubbelparkering på samfälld mark. Eluttag för motorvärmare på utsidan av huset.

Från stugan har man gångavstånd till busshållplats vid Tännäs kyrka, där Länstrafiken och Härjedalingen (t.o.r. Stockholm/Uppsala) trafikerar. Byn Tännäs kallas ofta vildmarksbyn, i och med sitt rika djurliv med myskoxcenter och bra fiskevatten. Det är också Sveriges högst belägna kyrkby, 648 m.ö.h.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
40 m²
Tomtarea
318 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
16 710 kr/år
Byggår
1969
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Bygatan 56D och skaffa lånelöfte nu.

Pris
850 000 kr
Driftkostnad
16 710 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

6 355
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 85 dagar sedan, den 1 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Guider & Tips